Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Drambuie Whiskylikeur

Drambuie Whiskylikeur

Er zijn veel whiskylikeuren op de markt, maar Drambuie is dé absolute topper en favoriet. Schotse whisky staat aan de basis van dit smakelijke, zoete drankje. Het verhaal van Drambuie gaat eeuwen terug de geschiedenis in. De Schotten hebben immers een lange traditie van het mengen van hun whisky met honing en kruiden. Het oorspronkelijke recept van Drambuie schijnt zelfs ooit voor heuse royalty ontwikkeld te zijn. Krijg je ook al zo'n zin in een lekker glaasje? Bij Whisky.nl bestel je razend eenvoudig een goede fles Drambuie.

Bekijk alle Drambuie Likeur:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Wat is Drambuie?

Drambuie is een whiskylikeur. Maar wat is een whiskylikeur dan weer precies? In de kern is dat een blend van whisky (in dit geval uit Schotland), kruiden, specerijen en honing. Bij Drambuie is het recept afkomstig van Clan MacKinnon van het Isle of Skye. Nog steeds vormt dat recept, dat al enkele eeuwen oud is, de basis. Zowel Schotse single malt als graanwhisky's worden gebruikt, sommigen tot wel 17 jaar oud. Ongeveer tweederde is graanwhisky, terwijl de rest uit single malt bestaat.

Deze whisky wordt op smaak gebracht met een geheime kruidenmix (nog exact hetzelfde als het recept van Malcolm MacKinnon uit 1908). Ook wordt er suikersiroop (waar heidehoning een groot deel van uitmaakt) aan toegevoegd. Het resultaat is een whiskylikeur met smaken van anijs, nootmuskaat en saffraan die geweldig in balans is.

Het verhaal achter Drambuie

Een van de bekendste historische figuren uit de Schotse geschiedenis is Bonnie Prince Charlie. Hij speelde een belangrijke rol in de jakobistische opstand van 1745 tegen het Britse koningshuis, die helaas jammerlijk mislukte en dramatische gevolgen had voor de Schotse Hooglanden. De ontsnapping van Bonnie Prince Charlie uit Schotland maakte van hem een legende.

Volgens de overlevering dook Bonnie Prince Charlie onder bij de Clan MacKinnon op Skye. Als dank daarvoor kreeg de clan het recept voor het persoonlijke drankje van de prins, dat later uit zou groeien tot Drambuie. Het is niet helemaal duidelijk of ze dat recept rechtstreeks van de prins kregen, of misschien van zijn dokter of een andere vertrouweling. Hoe het precies gebeurde is misschien ook niet heel belangrijk. Het recept werd meer dan 150 jaar door de MacKinnon's bewaakt. Pas aan het begin van de 20e eeuw werd Drambuie aan buitenstaanders verkocht.

Cocktails met Drambuie

Drambuie is heerlijk met een paar blokjes ijs, maar een cocktail gaat er toch ook heel goed in. Maak bijvoorbeeld eens een van deze twee smakelijke mixdrankjes.

  • The Underdog: vul een tumblerglas met ijsblokjes. Schenk vervolgens 20ml Drambuie, 15ml Amaro, 20ml Dry Vermouth en 15ml Dry Gin in het glas. Roer alles goed en garneer met een citroenschil.
  • The Hootenanny: speciaal voor bierliefhebbers die graag een cocktail drinken, of andersom natuurlijk. Doe 25ml Drambuie, 50ml Grapefruitsap en muntblaadjes in een shaker met ijs. Even een paar seconden schudden en voeg daarna 75ml tarwebier aan de shaker toe. Giet daarna alles in een bierpul (inclusief ijs). Enjoy!

Voordelig Drambuie online kopen

Ook zo'n trek gekregen in een glaasje Drambuie? Haal dan snel een goede fles in huis! Bij Whisky.nl hanteren we voordelige prijzen en zorgen we dat jouw bestelling snel bezorgd wordt.