Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Bulleit Bourbon Whiskey

Bulleit Bourbon Whiskey

In relatief korte tijd is Bulleit Bourbon uitgegroeid tot een niet meer weg te denken whiskeymerk. Deze Amerikaanse gigant staat in bars en woonkamers over de hele wereld, terwijl het eigenlijk nog niet eens zo lang bestaat. Maar dat is wat er gebeurt als je passie, deskundigheid en een merkwaardige, mysterieuze geschiedenis combineert. Leer nu alles over Bulleit Bourbon — misschien zelfs wel onder het genot van een glaasje van dit mooie product?

Bekijk alle Bulleit Whiskey:

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Markante geschiedenis

Augustus Bulleitrond 1830 was een kroegbaas in Louisville, Kentucky. Daar had hij slechts een doel: het maken van een bourbon met een unieke smaak. Na veel experimenten vond hij eindelijk het karakter waar hij naar op zoek was, met behulp van een groot aandeel rogge. Tijdens een noodlottige reis van Kentucky naar New Orleans, verdween Augustus echter. Niemand weet precies wat er met hem is gebeurd.

Met name rondom het verhaal over Augustus Bulleit, dat onderdeel is van de marketing rondom dit merk, zijn wat vraagtekens. Er is maar weinig bewijs te vinden dat hij ooit in Louisville leefde, een eigen bar had of whiskey distilleerde. Toch was dit verhaal de reden om generaties later het merk weer leven in te blazen.

Dat deed Tom Bulleit in 1995. Hij stopte zijn loopbaan als advocaat en nam daarmee een groot risico, maar dat betaalde zich dubbel en dwars terug. Bulleit is uitgegroeid tot een van de populairste bourbons in de Verenigde Staten.

Waar wordt Bulleit gemaakt?

Dat is de grote vraag waar iedereen antwoord op wil, maar waar slechts weinig mensen het antwoord op weten. Ooit werd Bulleit bij Four Roses gemaakt, maar dat is al een tijd niet meer het geval. Er bestaat niet zoiets als een Bulleit Distillery, hoewel de voorraad ligt te rijpen bij de Stitzel-Weller Distillery.

Wat we wel weten is dat Bulleit Bourbon in Kentucky wordt gemaakt. Het recept bestaat uit maïs (68%), rogge (28%) en gemoute gerst (4%). Durft er dan niemand een gokje te doen? Natuurlijk wel. Er zijn immers niet veel distilleerderijen in Kentucky die de capaciteit hebben om voldoende te produceren voor Bulleit. Dus misschien dat het stiekem bij Jim Beam, Heaven Hill of Barton gemaakt wordt? Waarschijnlijk komen we het nooit te weten.

Bulleit Bourbon online kopen

Een belangrijk reden voor het succes van Bulleit Bourbon zijn de heerlijke cocktails die je er mee kunt maken. Dat werd al snel ontdekt door bartenders overal ter wereld, waardoor Bulleit zoveel meer is dan simpelweg een whiskey. Een Whiskey Sour met Bulleit is bijvoorbeeld heerlijk voor in de zomer, terwijl een Hot Toddy het in de donkere maanden geweldig doet.

Wil jij ook graag aan de slag met Bulleit? Kijk dan even tussen ons assortiment. Een bestelling plaatsen is zo gepiept. Wij zorgen dat je fles snel bij jou thuis staat!