Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Bushmills Ierse Whiskey

Bushmills Ierse Whiskey

Bushmills is na Jameson waarschijnlijk de bekendste Ierse whiskey ter wereld. Wat vaststaat is dat het in ieder geval de oudste Ierse whiskydistilleerderij is; misschien zelfs wel de oudste distilleerderij ter wereld. Bushmills is vrij uniek in Ierland, omdat ze altijd single malt whisky zijn blijven maken. Dit in tegenstelling tot veel van hun concurrenten, die niet alleen gemoute gerst maar ook goedkopere granen gingen gebruiken. Deze fruitige, smaakvolle Ierse whiskey verdient je aandacht. Bekijk ons ruime assortiment en plaats eenvoudig online je bestelling.

De whiskey's van Bushmills:

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Busmill’s Geschiedenis

Al in 1608 kreeg Bushmills een vergunning van King James I. Het was destijds Sir Thomas Phillips die van de koning whiskey mocht distilleren in de omgeving van de Bush-rivier in County Antrim, wat tegenwoordig in Noord-Ierland ligt. Het distilleren van whiskey in die regio kende toen al een lange traditie die terugvoert tot de 13e eeuw. Dat is gebaseerd op het verhaal van een Ierse generaal die een drinksessie hield voordat hij samen met zijn soldaten ten strijd trok.

Die vergunning van ruim vier eeuwen geleden is bewijs dat Bushmills de oudste Ierse whiskeydistilleerderij is, ook al is niet iedereen het daar mee eens. Want hoewel de vergunning weliswaar zo oud is, werd de whiskey pas in 1784 voor het eerste onder de naam Bushmills verkocht. En de huidige distilleerderij is in 1885 gebouwd. Daarom claimt Kilbeggan, dat in 1757 is opgericht, ook dat het de oudste distilleerderij van Ierland is.

Single Malt Whiskey

De 19e eeuw waren de hoogtijdagen voor de Ierse whiskeyindustrie. Destijds was whiskey uit Ierland veel populairder dan Schotse whiskey. De whiskey die toen de wereld veroverde was zogenaamde Single Pot Still Whiskey. Dit type whiskey wordt niet alleen van gemoute gerst, maar ook van andere granen gemaakt. Dat geeft de whiskey een totaal andere smaak dan bijvoorbeeld single malt.

Veel distilleerderijen kozen voor Single Pot Still Whiskey, omdat dit de goedkopere optie was. Over gemoute gerst moest immers belasting betaald worden. Bij Bushmills hebben ze zich echter nooit laten verleiden om andere granen te gebruiken. Tot vandaag de dag wordt bij Bushmills Single Malt Whiskey geproduceerd: volledig gemaakt van gemoute gerst. Bushmills distilleert zijn whiskey overigens wel gewoon drie keer, net als veel andere Ierse distilleerderijen.

Bushmills online kopen

De kernreeks van Bushmills bestaat uit een 10 jaar oude whiskey, een 16 jaar oude whiskey die voor 6 tot 9 maanden in Port-vaten gefinisht is, en een 21-jarige single malt die de laatste twee jaar in Madeira-vaten rijpte. Daarnaast zijn er ook nog de Black Bush en de Bushmills Original, twee blended whiskey's.

Whisky.nl beschikt over een uitgebreid assortiment Bushmills tegen scherpe prijzen. Bestellen is super eenvoudig: slechts een paar keer klikken en je hebt jouw bestelling in onze webshop geplaatst. Dan zorgen wij dat je jouw fles daarna snel in huis hebt!