Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-

Finlaggan Single Malt Whisky

Finlaggan Single Malt Whisky

Wie op zoek gaat naar de Finlaggan-distilleerderij komt bedrogen uit. Deze bestaat namelijk helemaal niet. Waar de single malt whisky van Finlaggan dan wel geproduceerd wordt, is een goed bewaard geheim. Ergens op het Isle of Islay, zoveel is zeker. Maar bij welke distilleerderij? Dat weet alleen een heel select groepje mensen. Maak nu kennis met deze rokerige whisky, waarvan we een heel mooi assortiment hebben in onze webshop. Ook nog eens tegen scherpe prijzen!

De whisky's van Finlaggan:

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Loch Finlaggan

De single malt van Finlaggan bestaat al sinds 1992, toen een voormalig directeur van Morrison Bowmore Distillers zijn eigen whiskybedrijf oprichtte. Zijn doel was om de smaak en sfeer van het legendarische whiskyeiland Islay te verpakken in een fles. Daarom is ook voor de naam Finlaggan gekozen, een loch aan de noordkant van het eiland.

In het meer liggen een aantal eilanden die een belangrijke rol speelden in de history van Schotland. Op Eilean Mor en Eilean na Comhairle werd namelijk de Clan MacDonald, de grootste en meest invloedrijke familie van het land, geïnstalleerd als Lords of the Isles. Deze clan was tot 1493 aan de macht, waarna koning James IV de leiding overnam.

Op Eilean Mor, het grootste eiland in het loch, zijn ook de ruïnes te vinden van Finlaggan Castle. Dit kasteel werd ooit bevolkt door de Lords of the Isles en stamt uit de 13e eeuw. Naar schatting is het kasteel in de 15e of 16e eeuw voor een groot deel verwoest.

Isle of Islay

Finlaggan Single Malt Whisky moet de smaak van Islay weten over te brengen. Maar wat is Islay eigenlijk? Het is een van de vele eilanden aan de Schotse westkust en met afstand het beroemdste whiskyeiland ter wereld. Op Islay zijn momenteel negen distilleerderijen actief op een oppervlakte die nog niet de helft zo groot is als de provincie Utrecht. En dat zijn ook niet de minste distilleerderijen. Wat te denken van Ardbeg, Laphroaig of Lagavulin? Of anders Bowmore, Caol Ila en Bruichladdich? En dan zijn er tegenwoordig zelfs plannen om het aantal distilleerderijen uit te breiden.

Whisky stoken zit in het bloed van iedere bewoner van Islay. Met name de productie van rokerige whisky is waar Islay om bekend staat, dus is het niet meer dan logisch dat Finlaggan ook rokerige whisky is. We zullen alleen nooit met zekerheid weten waar de whisky gemaakt wordt. Het is zelfs mogelijk dat deze niet altijd bij dezelfde distilleerderij vandaan komt.

Finlaggan Whisky online kopen

Omdat Islay zo'n legendarische whiskyplek is, zijn veel van de whisky's uit die regio hoger geprijsd. Finlaggan gaat tegen die trend in en brengt betaalbare Islay Whisky uit, zoals bijvoorbeeld de Finlaggan Original. Maar daarnaast zijn er nog een keur aan andere expressies verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Cask Strength. Neem maar eens rustig een kijkje in onze webshop, plaats daarna je bestelling en geniet binnen de kortste keren van de smaak van Islay!