Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klantenservice

Miyagikyo

Over Miyagikyo

In 1969 werd de Miyagikyo distilleerderij gebouwd nadat er ruim drie jaar onderzoek werd gedaan door onder andere master-distiller Masataka Taketsuru. Hij zocht naar de perfecte locatie voor de uitbereiding van productiecapaciteit voor Nikka.

De regio Miyagi, waar de distilleerderij is gevestigd, staat bekend om de zeer zuivere lucht, bijzonder schoon water, prachtige watervallen en unieke warmwaterbronnen.

Het ligt ten westen van de havenstad Sendai. Deze stad telt ruim 1 miljoen bewoners. Op 11 maart 2011 werd Sendai getroffen door een enorme zeebeving met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter waarbij een tsunami van 10 meter is waargenomen. Gelukkig is de Miyagikyo distilleerderij niet beschadigd en zijn de werknemers niet gewond geraakt.

In de Miyagikyo distilleerderij wordt whisky op verschillende manieren gemaakt. Er zijn een achttal pot still ketels waar traditionele whisky wordt gemaakt. De spirit van uit deze ketels typeert zich als fruitig, elegant en rijk. De mout wordt uit Australië en Schotland geïmporteerd.

In de distilleerderij staan ook een tweetal column stills (Coffey stills). Normaal gesproken gebruikt men dit soort ketels voor de productie van bourbon en graanwhisky. Bij Miyagikyo worden de ketels gebruikt om whisky te maken van maïs, mout of een combinatie van beide.

De whisky's van Miyagikyo:

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.