Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 100,-

Proper Twelve Irish Whiskey

Proper Twelve Irish Whiskey

Er is een nieuwe koning in whiskeyland! Zij naam is Conor McGregor. De Proper No. Twelve Irish Whiskey van deze MMA-vechter verkoopt als warme broodjes. Het is dan ook een van de succesvolste nieuwe whiskey's van dit millennium. Dat is te danken aan de populariteit van McGregor, maar ook aan de kwaliteit van zijn Ierse whiskey. Dit is niet zomaar even snel geld verdienen voor McGregor: achter Proper Twelve zit een van de beste meesterdistillateurs van Ierland.

Bekijk alle Proper Twelve Whiskey:

1 artikel(en)

per pagina

  • Proper - No. Twelve (70CL)

    Toen Proper No. Twelve van Conor McGregor voor het eerste op de markt verscheen, verkocht de whiskey bijna direct uit. Het is het bewijs dat de whiskey van de MMA-vechter van hoge kwaliteit is en veel aandacht heeft gekregen. McGregor doet het niet voor de aandacht: hij wil dat Proper No. Twelve een belangrijke rol speelt in de wereld van de Ierse whiskey. Gezien het succes komt dat doel snel dichterbij. McGregor werkte samen met Bushmills en de voormalige manager van die distilleerderij, David Elder. Samen maakten ze een drievoudig gedistilleerde parel van een whiskey, die rijpte op ex-bourbonvaten. Meer info
    € 30,50

1 artikel(en)

per pagina

Conor McGregor

Conor McGregor groeide op in Crumlin, een plaatsje in Dublin 12, een van de buitenwijken van deze Ierse wereldstad. In zijn jeugd speelde hij voetbal, maar al op zijn twaalfde stapte hij over naar boksen. Eventjes overwoog hij een carrière als loodgieter, maar daar kwam hij snel van terug. En dat bleek de juiste beslissing.

Tegenwoordig is McGregor een van de meest gevierde vechtsporters aller tijden. Hij specialiseerde zich in Mixed Martial Arts en was de allereerste vechtsporter die in de UFC-competitie wereldkampioen werd in twee gewichtsklassen. Daarmee werd de legende van Conor McGregor vereeuwigd.

Eigen Ierse whiskey

In de loop der jaren klopten verschillende Ierse whiskeymerken bij McGregor aan, allemaal hopend hem als ambassadeur te strikken. Maar McGregor had andere plannen. Als trotse Ier wilde hij zijn liefde voor Ierland tonen door zijn eigen whiskey op de markt te brengen. Na een lange aanloop werd dat uiteindelijk Proper No. Twelve Irish Whiskey.

Daarvoor schakelde hij de hulp in van een van de meest vooraanstaande meesterdistillateurs in Ierland. David Elder werkte op dat moment al een aantal jaar bij Bushmills, een van de oudste distilleerderijen in Ierland. Samen maakten ze tot wel 100 verschillende blends voordat uiteindelijk de perfecte samenstelling gevonden werd.

Voor Proper No. Twelve Irish Whiskey is uiteindelijk gekozen voor een combinatie van zowel graan- als maltwhiskey. De whiskey wordt drie keer gedistilleerd en gemaakt in een gebied dat bekend staat om zijn voedingsrijke grond en pure bronwater. Proper No. Twelve rijpt daarna in ex-bourbonvaten. Het is dan ook een complexe en verfijnde whiskey met smaken van vanilla, honing en geblakerd eikenhout.

Sinds de introductie van Proper No. Twelve Irish Whiskey is al voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars verkocht, wat ongekend is. Maar belangrijker nog, ook whiskydrinkers zijn enthousiast: er zijn veel positieve reviews.

Proper Twelve online kopen

Proper No. Twelve Irish Whiskey werd oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten gelanceerd, maar intussen is deze topper van Conor McGregor in de rest van de wereld verkrijgbaar — óók in Nederland. Bestellen van een fles is eenvoudig in de webshop van Whisky.nl. We hanteren scherpe prijzen en zorgen dat je snel jouw fles Proper No. Twelve Irish Whiskey in huis hebt. Waar wacht je nog op?