Foto van BenRiach CS #1

 

BenRiach CS #1

€ 64,99

De whisky die is uitgekozen voor deze Batch#1 is qua stijl klassiek BenRiach. Een traktatie met de weelderige zoete smaak van honing, zacht fruit en milde kruidigheid - op vat sterkte van 57,2%.

1367

Alcohol: 57,20%
Inhoud: 70cl
Distilleerderij: BenRiach
Regio: Speyside

Proefnotitie van BenRiach CS #1

AbrikoosPerzikPeer

Meer over BenRiach CS #1

Kleur:
Stralend goudgeel met een glimmend koperen randje.

Neus:
Zoet gebrand eiken verweven met geroosterd fruit en vleugjes geplet gerst. Zwarte vanillestokjes, geraspte kokos en zacht florale hints voegen een complexiteit toe aan de rijpe, met fruit beladen neus.

Palet:
Een uitstekend voorbeeld van het heerlijke BenRiach karakter . Romige heidehoning over een medley van appels, peren en abrikozen . Subtiele tonen van sukade en verse gember geven een delicate warmte en leiden tot een klassieke combinatie van vanille, geroosterde kokos en zoete gerst in de weelderige, fluweelzachte finish.

Foto van de BenRiach distilleerderij

BenRiach

De BenRiach distilleerderij werd opgericht in 1898 en is na enkele jaren in "andere handen" te zijn geweest sinds 2004 weer geheel onafhankelijk. De BenRiach distilleerderij ligt in het hart van Speyside. In deze regio van Schotland zijn nog 44 werkende distilleerderijen te vinden waaronder de bijvoorbeeld Glenfiddich, Macallan en Balvenie.

Lees meer over BenRiach

Beoordelingen van onze bezoekers over “BenRiach CS #1