Foto van Bruichladdich The Laddie Ten Second Edition

 

Bruichladdich The Laddie Ten Second Edition

€ 64,99 € 69,99

De second edition van de alom geprezen Laddie Ten. Gerijpt in een combinatie van First-fill Bourbon vaten, Sherryvaten en Franse wijnvaten. Gebotteld op 50% alcohol.

1343

Alcohol: 50%
Inhoud: 70cl
Distilleerderij: Bruichladdich
Regio: Islay

Proefnotitie van Bruichladdich The Laddie Ten Second Edition

ChocoladeVanilleCitrus

Meer over Bruichladdich The Laddie Ten Second Edition

Neus
Lichte honing en citrus breken door met vleugjes tabak en romige toffee. Deze whisky heeft vitaliteit en pit. Een rijpingsproces van 10 jaar in uitstekende Amerikaanse en Europese eik heeft van deze fantastische sprit een echt raspaard gemaakt. Zuivere toetsen van zoete eik, praline, vanille en melkchocolade stijgen smaken op en verdwijnen langzaam zodat de zilte citrustoetsen op het voorplan kunnen treden. De invloed van het rijpingsproces aan de kust is onmiskenbaar. Zoals golven die breken op de kust, trekken zij zich ook terug om de verfijnde bloemengeuren van vlierbloesem en brem te onthullen.

Smaak
Laat de spirit een paar seconden je tong strelen om op te warmen en een complex smaken palet te onthullen. De romige rijkdom van zijn textuur brengt zowel hulde aan de kwaliteit van de allerbeste Schotse gemoute gerst als aan het werk in de distilleerderij waar gedurende 10 jaar wordt toegeleefd naar het moment waarop hij zijn enorme kwaliteiten openbaart. De harmonie waarmee de eiken en de gemoute gerst hun zoete toetsen onthullen, vertellen je dat deze whisky uitgebalanceerd en volledig klaar is. Het fruit is rijpe perzik. Suikermeloen en Sultana rozijnen. Daarna volgt er een rijke assertieve combinatie van vleugjes gember, citroen en honing.

Finish
De afdronk is lang en bloemrijk, langsheen de langdurige toetsen van kamperfoelie en rozen, verdwijnt gestaag de citroenzeste zodat verfijnde exotische vruchten zoals ananas en meloen zich geleidelijk manifesteren ook zij komen en gaan, waardoor ze enkel nog een vleugje rokerigheid van de geroosterde Amerikaanse vaten nalaten.

Foto van de Bruichladdich distilleerderij

Bruichladdich

De distilleerderij Bruichladdich is de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland. Rijdend langs de zeearm Loch Indaal kom je in het dorpje Bruichladdich, waar de gelijknamige distilleerderij staat. Bij helder weer kun je aan de overkant Bowmore zien liggen. De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent "heuvel over de zee”. De distilleerderij werd gebouwd in 1881 door de gebroeders William, Robert en John Gourlay Harvey.

Lees meer over Bruichladdich

Beoordelingen van onze bezoekers over “Bruichladdich The Laddie Ten Second Edition