Foto van Glen Scotia Double Cask

 

Glen Scotia Double Cask

€ 39,99 € 45,99

Glen Scotia Double Cask is een klassieke Campbeltown malt whisky. De whisky wordt afgewerkt in een combinatie van nieuwe bourbon vaten, met na een tijdje Pedro Ximenez sherry vaten.

1351

Alcohol: 46%
Inhoud: 70cl
Distilleerderij: Glen Scotia
Regio: Campbeltown

Proefnotitie van Glen Scotia Double Cask

KaramelMintAppel

Meer over Glen Scotia Double Cask

Neus:
Amber. Erg zoet. In eerste instantie is het allemaal crème caramel, gekarameliseerde fruitsuikers, hout suiker, toffe en fudge, voordat er wat appel en perzik doorkomt. Na verloop van tijd een rokerige toon van bourbon met een aangename stoffige droogheid. Dat is wat krachtig.

Smaak:
Zoete start, nogal vet en alhoewel de alcohol zorgt voor een buzz met tintelingen op de tong, is het resultaat een goed gewicht van het middenpalet. Het droge distillaat karakter is er nog steeds, maar er komt wat diepte bij. Water laat de verschillende elementen wat meer zien, maar voegt ook gedroogde munt toe.

Finish:
Diep en donker.

Foto van de Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Glen Scotia heeft een lange geschiedenis van faillissementen en doorstarts. De distilleerderij werd in 1832 opgericht door de familie Galbraith. De familie verkocht de distilleerderij in 1919 aan West Highland Malt Distillers. Deze ging in 1924 failliet en Glen Scotia ging over op Duncan MacCallum. De distilleerderij werd in 1928 gesloten.
In 1933 werd de productie opnieuw opgestart en tot 1984 werd er Glen Scotia geproduceerd. Het bedrijf heropende in 1989, maar de productie werd in 1994 opnieuw gestaakt toen de distilleerderij in handen kwam van Glen Catrine Bonded Warehouse Ltd.
In 2000 werd Glen Scotia opnieuw opgestart met werknemers uit de distilleerderij Loch Lomond.

Lees meer over Glen Scotia

Beoordelingen van onze bezoekers over “Glen Scotia Double Cask