Foto van Port Charlotte 10y Second Edition

 

Port Charlotte 10y Second Edition

€ 69,99 € 75,99

Deze limited edition Port Charlotte whisky heeft gerijpt in een combinatie van First-fill Bourbonvaten, Sherryvaten en Tempranillovaten en Franse wijnvaten. Gebotteld op 50%.

1342

Alcohol: 50%
Inhoud: 70cl
Distilleerderij: Bruichladdich
Regio: Islay

Proefnotitie van Port Charlotte 10y Second Edition

EikenCitrusVanille

Meer over Port Charlotte 10y Second Edition

Neus:
Aanvankelijk blijft de rokerigheid verborgen en is er een geur van zuivere en open frisse licht, ook peperkoek, framboos en vanille worden waargenomen tot de rokerigheid zich aandient met toetsen van kruidnagel, rubber en glansmiddels maar ze overtroeft de zachte aroma’s van perziken op siroop, zoete rode appels en bramen niet. Karamel en rokerige toffee, tarwekoekjes en citroenzuurtjes zitten allemaal samen onder een aureool van heldere turfrook.

Smaak:
De zoete, eikachtige smaak van vanille en geroosterd moutbrood is gewikkeld in een heiderook die medicinale toetsen van gagel en varens met zich brengt. Ze herinneren aan een zomerdag op het turfveen. Deze whisky bevat lagen die zich pas na enige tijd onthullen. Om te beginnen is er honingraattoffee en gezouten karamel met een heerlijk evenwicht van kamperfoelie en lelie daarna verschijnen stroop en zacht fruit, abrikoos en ananas met een fijn laagje poedersuiker. De textuur is weelderig maar iets scherper dan de Laddie 10.

Finish:
Lang en rokerig. Deze whisky was een plezier om samen te stellen. De complexiteit in de verschillende soorten eik en de harmonieuze manier waarop ze samenkomen om een onberispelijke spirit te creëren zijn heerlijk om te zien. Een gesofisticeerde smeulende hitte in de ware Port Charlotte-stijl.

Foto van de Bruichladdich distilleerderij

Bruichladdich

De distilleerderij Bruichladdich is de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland. Rijdend langs de zeearm Loch Indaal kom je in het dorpje Bruichladdich, waar de gelijknamige distilleerderij staat. Bij helder weer kun je aan de overkant Bowmore zien liggen. De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent "heuvel over de zee”. De distilleerderij werd gebouwd in 1881 door de gebroeders William, Robert en John Gourlay Harvey.

Lees meer over Bruichladdich

Beoordelingen van onze bezoekers over “Port Charlotte 10y Second Edition