Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis *
Gratis verzending vanaf € 150,-

Wereld Whisky

Wereld Whisky

Wereld whisky

Van oudsher wordt whisky vooral met Schotland geassiocieerd. Maar overal ter wereld wordt mooie whisky gemaakt. De Amerikanen staan bekend om hun bourbon. Ierse single pot still whiskey is uniek van smaak. De Japanners verslaan de Schotten in hun eigen spelletje. In India verstaan ze het kunstje ook uitstekend. Canada mogen we natuurlijk niet vergeten. En zelfs in het eigen Nederland kunnen we op wereldniveau meekomen. Bij Whisky.nl ben je natuurlijk aan het juiste adres voor een heerlijke wereldwhisky. Plaats nu online je bestelling en wij zorgen dat je snel jouw fles in huis hebt.

Bekijk alle Wereld Whisky:

Artikelen 1 tot 20 van 468 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 20 van 468 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Whisky van over de hele wereld

Wat is whisky? Dat is eigenlijk heel simpel. Het is een distillaat van granen, gist en water dat in houten vaten gerijpt heeft. Dat klinkt niet alsof het een heel complexe, spannende drank oplevert, maar het tegenovergestelde is waar. Distillateurs overal ter wereld gebruiken hun expertise om wild uiteenlopende whisky's te creëren. Daar hebben ze allerlei foefjes voor.

Ze kunnen ervoor kiezen om één graan of een mix van verschillende graansoorten te gebruiken. Een lange fermentatie zorgt voor een heel andere smaakontwikkeling. En welke gerst wordt bij die fermentatie gebruikt? Distilleren kan in een koperen ketel, maar ook in een distilleerkolom. En wat is de omvang en vorm van de distilleerketel? Ook het soort vat heeft invloed op de smaak. Net als het klimaat waarin de whisky rijpt.

Waar een whisky gemaakt is en wat de plaatselijke tradities zijn, heeft dus enorm veel invloed op de uiteindelijke smaak. En daarom is Ierse whiskey anders dan die uit bijvoorbeeld Amerika of India.

Whiskey of whisky?

Whisky wordt niet overal ter wereld hetzelfde geschreven. In sommige landen wordt ook whiskey gebruikt. Hoe zit dat nou precies? We hebben het hieronder even voor je op een rijtje gezet:

 • Whiskey is de gangbare spelling in Ierland en Amerika.
 • Whisky is de schrijfwijze in Schotland, Japan, Canada, India en de rest van de wereld.

Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen. In Amerika zijn er bijvoorbeeld distilleerderijen die gewoon whisky op hun etiket hebben staan, zoals Maker's Mark en George Dickel. In de praktijk is het dus ook niet enorm belangrijk voor welke spelling je kiest. Iedereen weet wat je bedoelt en of iets nou officieel whiskey of whisky heet, de smaak blijft het allerbelangrijkst, niet de schrijwijze.

Belangrijkste whiskyproducerende landen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld jenever, cognac of grappa is whisky geen beschermde naam. Dat betekent dat deze drank overal ter wereld gemaakt mag worden. En dat gebeurt ook in overvloede. Hieronder vind je de belangrijkste whiskyproducerende landen (exclusief Schotland):

 • Amerika staat vooral bekend om bourbon, maar de Amerikaanse whiskyindustrie wordt steeds diverser. Rye whiskey is enorm populair en ook Amerikaanse single malt wint terrein.
 • Ierland staat vooral bekend om toegankelijke, zachte whiskey. Maar dit eiland heeft enorm veel te bieden, zoals de Ierse single pot still whiskey, een traditionele stijl die steeds populairder wordt.
 • Canada is iets minder bekend als whiskyland, maar ze hebben een lange whiskygeschiedenis. Nog niet zo lang geleden won Crown Royal zelfs een enorm prestigieuze prijs.
 • Japan heeft het kunstje van de Schotten afgekeken. Hun whiskystijl is gebaseerd op wat er in Schotland gebeurt. Sommige kenners vinden dat de Japanners het tegenwoordig beter doen dan de Schotten.
 • India komt eigenlijk nog maar net kijken. Maar het handjevol distilleerderijen dat er is, produceert knappe whisky die kan wedijveren met de wereldtop.

Voordelig Wereld Whisky online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Wereld whisky snel in huis hebt.