Snelle Levering Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Balvenie

Over Balvenie

The Balvenie Distillery is gelegen in het hart van Speyside, in de Schotse Hooglanden. Er is maar weinig veranderd sinds de eerste distillatie in 1893 en de buitengewone kwaliteit van The Balvenie Single Malt Scotch Whisky is te danken aan het feit dat de distilleerderij een hoog niveau van ambachtelijk vakmanschap vasthoudt en koestert, iets wat andere producenten van malt whisky niet meer doen.

Nergens anders zult u een distilleerderij vinden die nog altijd haar eigen gerst verbouwt, nog altijd mout op haar eigen traditionele moutvloer en nog altijd een team van kuipers in dienst heeft om voor alle vaten te zorgen, evenals een kopersmid die de stills onderhoudt.

Ons vakmanschap

Onze zelf verbouwde gerst The Balvenie is de enige Speyside single malt whiskydistilleerderij die nog haar eigen gerst verbouwt en mout.

Onze traditionele moutvloer The Balvenie Distillery heeft de enige traditionele in gebruik zijnde moutvloer in de Schotse Hooglanden.

Onze Kuipers Onze vaten zijn zo belangrijk voor de smaak van The Balvenie dat we de bewerking en het onderhoud ervan alleen toevertrouwen aan onze eigen kuipers. De gebruikte gereedschappen zijn zo oud als het ambacht zelf.

Onze Kopersmid Omdat de vorm van onze koperen stills zo belangrijk is voor de aroma’s en het karakter van The Balvenie, is het onderhoud ervan van essentieel belang. Onze huidige kopersmid is al vijftig jaar in dienst en verantwoordelijk voor het onderhoud van de stookketels.

Onze Malt Master Onze expert, de Malt Master, de langst in dienst zijnde in de whisky-industrie, beslist welke vaten er worden gebruikt voor de rijping van The Balvenie en hoe lang deze rijping duurt.

De whisky's van Balvenie:

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina