Snelle Levering Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Glendullan

Over Glendullan

Aan het eind van de 19de eeuw waren er in het plaatsje Dufftown reeds zes distilleerderijen gevestigd. Voor de blendersfirma William Williams & Sons uit Aberdeen was dit nog niet genoeg. Ze bouwden in 1897 zodoende nog een distilleerderij met de naam Glendullan. De distilleerderij ligt aan de rivier de Fiddich net buiten Dufftown.
De naam komt van het riviertje “Dullan Water” dat daar in de buurt stroomt. Glendullan deed het vanaf het begin zeer goed en was vanaf 1902 hofleverancier van koning Edward VII. En is al jaren de belangrijkste leverancier van de malt voor de bekende blended whisky Old Parr. In 1962 werd naast de oude een nieuwe distilleerderij gebouwd. Dit gebouw lijkt meer op een kantoor of school dan een distilleerderij met een plat dak en zeer grote ramen. De twee distilleerderijen werkten destijds als een tandem samen, de spirit werd samengevoegd en voor blending gebruikt. In 1985 werd de oude distilleerderij ontmanteld en in de nieuwe staan nu acht washbacks. De drie wash stills en drie spirit stills worden met stoom verhit. Voor de rijping van de malt worden zowel sherry, bourbon als refill vaten gebruikt.

De whisky van Glendullan verdwijnt bijna helemaal in de blends van onder andere J&B en Johnnie Walker en is als single malt nog te vinden onder het Flora & Fauna label.

De whisky's van Glendullan:

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.