Snelle Levering Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Kilchoman

Over Kilchoman

Kilchoman Distillery is de nieuwste, kleinste en meest westelijk gelegen distilleerderij van Islay. Anthony Wills bouwde zijn distilleerderij in de leegstaande gebouwen van de Rockside Farm, een nog werkzame boerderij aan de afgelegen westkant van Islay. De wens was om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten om een echte oorspronkelijke Islay whisky te maken. Na de nodige tegenwerking en tegenslag liep de eerste spirit eind 2005 uit de zeer kleine ketels. De New Spirit is door de kenners beoordeeld als zeer veelbelovend en een uitstekende basis voor een fantastische Islay Malt.

Zoals een echte Islay whisky betaamd wordt er veel turf gebruikt bij het drogen van de gerst. Met 50 ppm turf wordt Kilchoman één van de zwaarst geturfde whisky’s. De rijping vindt voor 90% plaats op American Oak/Bourbon Hogshead. De overige 10% rijpt op 3 jaar oude Oloroso sherrybutts.

Het is niet de bedoeling dat er de komende jaren al op grote schaal jonge whisky gebotteld zal gaan worden. Pas na 5 jaar zal beoordeeld worden of en wanneer er gebotteld gaat worden, waarbij het de bedoeling is om de whisky pas op 8 jarige leeftijd in de fles te stoppen. Maar wij denken dat in de komende jaren best een aantal zeer kleinschalige bottelingen te verkrijgen zullen zijn.

De huidige capaciteit van 60.000 liter alcohol zal worden uitgebreid naar de maximale 90.000 liter alcohol. Dat betekent dat er op jaarbasis minder dan 200.000 flessen op cask strength gebotteld kunnen gaan worden. De export zal ook beperkt worden tot een 10 tal landen, waar Nederland er gelukkig één van is.

De whisky's van Kilchoman:

Artikelen 1 tot 20 van 23 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 23 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2