Snelle Levering Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis*Gratis LeveringGratis verzending vanaf € 100,-

Tullamore Dew

Over Tullamore Dew

Het dorpje Tullamore in het hart van Ierland is Keltisch voor ‘grote heuvel’. Dew betekent 'dauw', maar het was één van de vroegere eigenaars, Daniel E. Williams, die met zijn initialen zijn naam verbond aan Tullamore Dew. In de distilleerderij uit 1829 werd destijds wel andere whiskey gestookt dan nu. De Tullamore Dew toen was kruidiger, pittiger en zwaarder. Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten merkte Desmond – de kleinzoon van Daniel – dat er behoefte was aan lichte, zachte en toegankelijke whiskeys. Hierdoor geïnspireerd, creëerde hij een blend die nu nog model staat voor de hedendaagse Tullamore Dew.

Na de oorlog stortte de Ierse whiskey markt in en bleef slechts een klein aantal distilleerderijen over. Ook rond de Tullamore Dew distilleerderij bleef het lange tijd stil en de productie ging een paar keer over in andere handen en verhuisde uiteindelijk naar Midleton. Inmiddels is de oude distilleerderij in Tullamore omgedoopt tot Heritage Centre, waar de geschiedenis van de whisky en het stadje wordt verteld.

De basisingrediënten voor Tullamore Dew zijn water, gist en graan, waaronder gerst en mais. Deze worden gemengd met grain whisky. Tullamore Dew wordt net als alle andere Ierse whiskeys drie keer gedistilleerd en vervolgens minimaal drie jaar gerijpt.

De whiskey's van Tullamore Dew:

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina