BenRiach, 10 years 70cl

€ 33,99
Op voorraad

BenRiach is in 1897 opgericht, maar moest twee jaar later alweer zijn deuren sluiten nadat een economische crisis de volledige Schotse whiskyindustrie op haar kop zette. Het duurde tot 1965 voordat de distilleerderij weer heropende. Tegenwoordig is BenRiach een gerespecteerde producent van single malt whisky, en een van de weinige distilleerderijen die nog hun eigen gerst mouten. De BenRiach 10 is hun vlaggenschip: een klassieke Speyside whisky, gerijpt op zowel sherry- als bourbonvaten.

BenRiach, 10 Y Whisky is een heerlijke Whisky van het merk Benriach. Deze Whisky is gedistilleerd in het prachtige Speyside en is gebotteld op 43% alcohol. Bestel deze Whisky voor een extra voordelige prijs op whisky.nl en geniet snel van deze heerlijke BenRiach, 10 Y.

Single Malt Whisky is een pure malt die afkomstig is van één distilleerderij en hebben als specifiek kenmerk een eigen karakter. Ondanks dat het Single Malt heet, kan de whisky wel uit meerdere soorten whisky bestaan zolang het maar van dezelfde distilleerderij is en geen grain whisky bevat, in tegenstelling tot Blended Whisky's, die worden gemaakt van meerdere Single Malts en Grain whisky's.

Whisky.nl is de beste webshop om drank te bestellen, alle soorten Whisky, van Bourbon Whisky tot Blended Whisky. Maar ook whisky’s zoals deze Single Malt. Daarnaast vind je hier alles om de allerlekkerste whisky cocktails mee te maken.

Meer informatie
Merk / Distilleerderij Benriach
Categorie Single Malt
Land Schotland
Regio Speyside
Leeftijd 10 years
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 43%