Blended Whisky

Van alle whisky's die wereldwijd verkocht worden, zijn blended whisky's veruit het populairst. Dat is te danken aan een groepje knappe koppen. Lang geleden hadden zij het lumineuze idee om whisky's van verschillende distilleerderijen te combineren. Tegenwoordig bestaat onder whiskyliefhebbers nog wel eens het misverstand dat blended whisky ondergeschikt is aan single malt. Maar iedereen die wel eens een lekkere blended whisky in het glas gehad heeft, weet dat dit beeld niet klopt. Onder andere Johnnie Walker, Chivas Regal, Dewar's en Compass Box maken fantastische blends. Bestel alvast online een heerlijke blended whisky en lees hieronder verder voor meer informatie

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
 

Producten 1-24 van 337

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is blended whisky?

Blended whisky is een mix van twee of meer whisky's. Deze worden samen gebotteld en verkocht onder één merknaam. De meeste blends bestaan uit en combinatie van grain whisky en malt whisky. Malt whisky is gemaakt van gemoute gerst en gedistilleerd in koperen ketels. Distilleerderijen zoals Glenfiddich en Glenlivet maken bijvoorbeeld malt whisky. Het distilleren gebeurt in batches, precies zoals dat honderden jaren geleden ook al gebeurde.

Grain whisky is een nieuwere manier van whisky maken. Maar dat is relatief, omdat deze methode ook al sinds de 19e eeuw bestaat. Grain whisky hoeft niet van gerst gemaakt te zijn, maar is juist vaak van andere granen geproduceerd, zoals tarwe, maïs of rogge. De distillatie vindt plaats in zogenaamde distilleerkolommen. Deze zijn efficiënter dan de traditionele koperen ketels en kunnen continue blijven produceren.

Grain whisky is vaak wat lichter van smaak dan malt whisky. Het zijn de zogenaamde meesterblenders, mensen met een ongelooflijk reuk- en smaakvermogen, die deze twee verschillende whiskystijlen weten te combineren tot een culinair hoogstandje.

Naast blended whisky bestaat er ook nog zoiets als een blended malt whisky. Een blended malt bestaat volledig uit verschillende malt whisky's. Grain whisky komt er dan helemaal niet meer aan te pas. Een goed voorbeeld van een blended malt whisky is het populaire Monkey Shoulder, dat uit whisky van onder andere Glenfiddich, Balvenie en Kininvie bestaat.

Bekende blended whiskymerken

De bekendste en populairste whisky's ter wereld zijn allemaal blended whisky's. Hieronder een lijstje van enkele van de grootste en lekkerste blended whisky's die je kunt kopen.

Johnnie Walker: geen lijst van blended whisky's is compleet zonder Johnnie Walker. In 2020 vierde Johnnie Walker alweer zijn 200e verjaardag. Het is met afstand de bekendste en best verkochte Schotse whisky ter wereld. Van de Johnnie Walker Red Label tot de geniale Johnnie Walker Blue Label, dit moet je ooit geprobeerd hebben.

Chivas Regal: de geschiedenis van dit vermaarde whiskymerk voert terug tot de eerst helft van de 19e eeuw. Vooral in de VS is dit merk populair, waar onder ander Frank Sinatra een grote fan schijnt te zijn geweest. Whisky van Strathisla vormt het hart van Chivas Regal.

Glen Talloch: dit Nederlandse merk is een van de bestverkochte blended whisky's in eigen land. De populaire Glen Talloch Rare & Old bevat bijvoorbeeld whisky van 15 wereldberoemde distilleerderijen, waaronder Old Pulteney, Balblair en Speyburn.

Voordelig online Blended Whisky kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw blended whisky snel in huis hebt.