Gin

Als je een goede fles gin zoekt, dan vind je die zonder twijfel op Whisky.nl. We hebben meer dan 100 verschillende soorten op voorraad. Ons assortiment varieert van mooie gins uit het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van de moderne ginwereld, tot geweldige gins uit eigen land. In de basis is gin een alcoholische drank die met verschillende botanicals op smaak gebracht is. De nederige jeneverbes speelt meestal de hoofdrol. Maar gin is zoveel meer dan dat en heeft bovendien een intrigerende geschiedenis. Bij Whisky.nl kun je kiezen uit eindeloos veel Gin Merken en smaken. Een goede gin tegen een scherpe prijs? Die koop je online bij Whisky.nl.

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Regio
Type Gin
 

Producten 1-24 van 389

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een ruim assortiment gin

Gin lijkt een heel eenvoudig drankje en in is dat in de kern ook. Het enige wat je hoeft te doen is neutrale alcohol op smaak brengen met verschillende botanicals. Maar de goede ginproducenten gaan veel verder in hun zoektocht naar de perfecte gin. Wat dan precies perfect is? Dat is voor iedereen anders, want smaken verschillen immers. Hoge kwaliteit staat echter voorop bij alle ginmakers. Dus of een gin nou bij jouw smaak aansluit of niet, je kunt er vergif op innemen dat de producent er alles aan doet om de kwaliteit te waarborgen.

Wie een kijkje neemt in het ruime assortiment gin op Whisky.nl, begrijpt meteen wat we bedoelen. Het zijn met name de botanicals waar erg veel zorg in gestoken wordt. Zo zijn er ginproducenten die er prat op gaan dat hun kruiden, specerijen en andere smaakmakers lokaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan lokaal geplukte zeevenkel en vlierbloesem, of citrusvruchten die alleen in Japan groeien. Het is dé manier om een gin onderscheidend te maken.

De geschiedenis van gin

Gin zoals we dat vandaag de dag kennen vindt zijn oorsprong in het midden van de 17e eeuw. Destijds was jenever erg populair in Nederland en België, waar deskundige distillateurs moutwijn en andere graandistillaten aan de man brachten. Ze voegden extra smaak toe met onder andere jeneverbes, koriander en anijs. Jenever werd door de Engelsen ontdekt toen het Engelse leger van Willem van Oranje de strijd met Nederlandse soldaten aanging. De Nederlanders dronken zich moed in met een shotje jenever. De term 'Dutch Courage' is van deze traditie afgeleid.

Toen Willem van Oranje in 1688 aan de macht kwam en de Engelse troon veroverde, stimuleerde hij de productie van Engelse dranken. Door hoge importbelasting op buitenlandse dranken te heffen, ontplofte de populariteit van gin. Gin was een afstammeling van de Nederlandse jenever. Jeneverbes was de dominante smaak, maar de deskundigheid van de Engelse distillateurs liet nog wel eens te wensen over. Dat kwam vooral omdat in principe iedereen gin mocht maken. Een aspirant distillateur hoefde zijn intenties slechts openbaar te maken, bijvoorbeeld met een briefje op de voordeur, en tien dagen te wachten.

Gin was goedkoop en eenvoudig verkrijgbaar. Logisch dus dat het aan het begin van de 18e eeuw enorm populair was in London. In de eeuwen daarna werd de kwaliteit steeds beter en verspreidde die populariteit zich langzaam over de rest van de wereld.

Zo wordt gin gemaakt

De productie van gin valt in principe in twee categorieën: gedistilleerde en geïnfuseerde gin. De eenvoudigste manier om gin te maken is geïnfuseerde gin (compound gin in het Engels). Goedkopere gins worden op deze manier gemaakt, maar er zijn ook veel hoogwaardige gins die deze methode volgen. Dit type gin wordt gemaakt door botanicals in neutrale alcohol te laten weken of simpelweg smaakextracten aan alcohol toe te voegen.

Gedistilleerde gin wordt gemaakt door botanicals aan de distilleerketel toe te voegen. London Dry Gin is een strenger gereguleerde versie van gedistilleerde gin: na afloop mag er alleen nog water aan toegevoegd worden. Doorgaans mag er aan gedistilleerde gin na afloop nog wel een infusie toegevoegd worden, bijvoorbeeld van komkommer of rozenblaadjes.

De perfecte Gin & Tonic

Gin & Tonic is zo'n drankje dat nooit gaat vervelen. En omdat er tegenwoordig ook enorm veel geweldige tonics verkrijgbaar zijn, kun je blijven experimenteren. Bij ons in de webshop vind je bijvoorbeeld  enkele tientallen verschillende tonics. Maar hoe maak je nou de perfecte Gin & Tonic? Een perfect serve, zoals het ook wel genoemd wordt, verschilt eigenlijk per merk. De ene gin past nou eenmaal beter bij een bepaalde tonic dan een andere.

Zelf gebruiken we graag een highball of Collins-glas voor een Gin & Tonic, maar uiteraard mag je zelf bepalen wat je het lekkerst vindt drinken. De verhouding is meestal 1 deel gin tegenover 3 delen tonic. Garnering is afhankelijk van de gin die je gebruikt. Kijk bijvoorbeeld eens welke botanicals in de gin zitten. Daar vind je vast goede inspiratie.

Voordelig online gin kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw gin snel in huis hebt.