Don Julio TequilaDon Julio Tequila

Don Julio Tequila

De tequila van Don Julio was de allereerste luxe, premium tequila die ooit op de markt verscheen. Dit geesteskind van oprichter Don Julio Gonzalez kende een bescheiden begin en bestaat sinds 1942, maar staat tegenwoordig in bars en drankenkasten over de hele wereld. Het is het perfecte ingrediënt om een lekkere Margarita of andere cocktail mee in elkaar te draaien. De gerijpte tequila van Don Julio kun je bovendien heerlijk puur drinken. Bekijk nu het uitgebreide assortiment op Whisky.nl. Bestellen in onze online webshop is heel eenvoudig.

Bekijk alle Tequila van Don Julio:

Filteren
Selectie verfijnen
 

Het verhaal van Don Julio

Don Julio Gonzalez werd in 1925 geboren en al op zevenjarige leeftijd werkte hij in de tequiladistilleerderij van zijn oom. Het ambacht werd hem dus al vroeg bijgebracht. Dat hij als zeventienjarige al zijn eigen distilleerderij oprichtte, kwam dan ook voor niemand als een verrassing. Die distilleerderij, Tres Magueyes, opende Don Julio in 1942.

Voor de 60e verjaardag van Gonzalez maakten zijn zoons een tequila die voor 100% van agave gemaakt was. In die tijd was dat uitzonderlijk, want tot dat moment bestond de meeste tequila voor een kleiner deel uit agave. De tequila van Don Julio's zoons vormde uiteindelijk de inspiratie voor de allereerste Don Julio Reposado. Deze nieuwe richting van het bedrijf leverde Don Julio bepaald geen windeieren op.

Don Julio wordt ook wel gezien als de eerste premium tequila ooit. De agaves worden verder uit elkaar geplant, zodat ze tot volwassen leeftijd door kunnen groeien. Helaas is dat in de tequila-industrie bepaald geen zekerheid. Daarna worden de agaves voor 72 uur geroosterd, een stuk langer dan bij de meeste concurrenten.

Verschillende soorten tequila

Don Julio heeft door de jaren heen een mooi assortiment tequila opgebouwd. Bij Whisky.nl kun je dan ook kiezen uit verschillende soorten. Maar wat betekenen termen als Blanco en Reposado eigenlijk? Dat lees je hieronder.

  • Blanco: transparant van kleur en ongerijpt. Hier proef je de smaak van de blauwe agave het best. De Don Julio Blanco heeft frisse smaken van citrus en agave an is perfect voor een Margarita.
  • Reposado: dit type tequila heeft minstens 2 en maximaal 12 maanden gerijpt. De Reposado van Don Julio heeft in totaal 8 maanden gerijpt.
  • Anejo: dit type tequila rijpt minstens 1 jaar in eikenhoutenvaten van maximaal 600 liter. Don Julio Anejo rijpt in kleinere batches voor anderhalf jaar in vaten van Amerikaans eikenhout.

Voordelig Don Julio Tequila online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Don Julio tequila snel in huis hebt.