Macallan Single Malt Whisky

Macallan ligt in de beroemde Schotse Speyside-regio. Het is een van de meest vooraanstaande single malt whisky’s ter wereld. Nieuwe releases kopen vaak in mum van tijd uit, omdat de single malt van Macallan niet alleen geweldig smaakt, maar ook vaak als investering wordt gezien. Bij de webshop van Whisky.nl kun je direct online jouw favoriete bottelingen bestellen.

De whisky's van Macallan:

Producten 1-24 van 42

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De distilleerderij van Macallan

Bij Macallan wordt al sinds 1824 single malt whisky gedistilleerd. In dat jaar kreeg oprichter Alexander Reid een vergunning voor zijn stokerij, die toen weliswaar nog onder de naam Elchies opereerde. Door de jaren heen is Macallan uitgegroeid tot een van de populairste single malt whisky’s ter wereld. Waar ooit begonnen werd met een eenvoudige boerderij, opende Macallan in 2018 een futuristische distilleerderij die zijn weerga niet kent. Er werd 160 miljoen euro neergeteld voor dit architectonische hoogstandje, zodat ook in de toekomst aan de enorm hoge vraag naar hun single malt voldaan kan worden.

Macallan wordt ook wel de ‘Rolls Royce’ onder de whisky genoemd. Die reputatie is gebouwd op het vakkundige gebruik van sherryvaten uit Spanje, zoals bijvoorbeeld in de Macallan 12 Y Sherry Oak. Deze whisky wordt jaarlijks uitgebracht en heeft tegenwoordig een legendarische status. Kwaliteit van single malt whisky is in het algemeen sterk afhankelijk van de kwaliteit van de eikenhouten vaten. De distilleerderij gebruikt voor haar whisky nu bijvoorbeeld ook ex-bourbonvaten uit de Verenigde Staten. De Macallan 15 Y Fine Oak Triple Cask krijgt daar mede zijn onderscheidende karakter van.

Investeren in Macallan

De luxe en premium uitstraling wordt nog eens onderstreept door de prijzen die op veilingen betaald worden. Zo is er al meerdere keren meer dan 1 miljoen euro overhandigd voor een enkele fles. Het gevolg is dat single malt whisky in het Frank Knight Wealth Report nu wordt aangewezen als een van de beste investeringen die je kunt doen. Aan de top van de whiskylijst staat Macallan, dat de verwachtingen qua opbrengst keer op keer overtreft.

Welke Macallan past bij jou?

Elke whisky van Macallan is de moeite waard. Of het nou de Quest, die oorspronkelijk alleen via Travel Retail verkrijgbaar was, of de Lumina is, een single malt die voor de volle 100% op sherryvaten rijpte. Een goede koop heb je al snel te pakken. Neus lekker tussen ons online aanbod, maak een keuze die jou aanspreekt en geef je bestelling door. Wij zorgen dat je jouw favoriet snel in huis hebt.