Frapin CognacFrapin Cognac

Over Frapin

Er zijn maar weinig Cognac-producenten die kunnen tippen aan het erfgoed van Frapin. Deze familie woont al meer dan 750 jaar in het zuidwesten van Frankrijk. Waar ze aanvankelijk hun pijlen richten op het maken van wijn, staan ze tegenwoordig ook al vele generaties bekend om hun geweldige Cognac. Deze is afkomstig uit de Grande Champagne, de meest prestigieuze Cognac-regio in Frankrijk.

Bekijk alle Cognac van Frapin Grande Champagne Cognac:

Filteren
Selectie verfijnen
 

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Beroemde Frapin familie

Bij een familie waarvan de geschiedenis liefst 21 generaties telt, is het niet verrassend dat er in de eeuwenlange historie enkele beroemde familieleden zijn geweest. De grootste naam is toch wel de 16e-eeuwse schrijver François Rabelais. Hij is een van de bekendste humanisten uit de renaissance. Historici zien Rabelais, die aan de geboorte van de moderne Europese literatuur staat, als een van de beste schrijvers van zijn tijd. Ter ere van hun beroemde familielid werd de Frapin Cuvee Rabelais op de markt gebracht, een van de indrukwekkendste cognacs van Frapin ooit.

In de 17e eeuw was een ander familielid, Pierre Frapin, de apotheker van Koning Lodewijk XIV. Om die reden kende de koning de familie destijds het familiewapen toe. Dat wapen bestaat uit een Franse lelie (dat symbool staat voor de koning) en twee bomen (als symbool voor apotheken). Het wapen stond lange tijd op alle flessen van Frapin. Aan het eind van de 20e eeuw werd dit veranderd naar een schrijfveer, als eerbetoon aan François Rabelais.

Frapin Cognac Voordelig Kopen

Grande Champagne

De Cognac-regio bestaat uit zes verschillende districten met elk hun eigen kenmerken. Deze kenmerken zijn grotendeels het gevolg van de verschillende bodemsoorten. Cognac die in het Grande Champagne-district of Petite Champagne gemaakt zijn, worden over het algemeen gezien als Cognac van de hoogste kwaliteit. Wanneer Cognac uit die beide districten wordt gecombineerd, spreekt men van Fine Champagne Cognac.

Maar waarom zou je genoegen nemen met de helft? Daarom produceert de familie Frapin alleen cognac uit de Grande Champagne. In die regio bevinden alle wijngaarden van de familie zich. Ze hebben dan ook de volledige productie in eigen hand. 

Een kleine wereld

Tegenwoordig zijn de wijngaarden en distilleerderijen in handen van Genevieve Frapin en haar man Max Cointreau. Hun dochter Béatrice speelt een belangrijke rol in het management. Dit geeft meteen aan hoe klein de Cognac-wereld is. Door het huwelijk van Genevieve en Frapin is het stel namelijk ook betrokken bij Rémy Martin, een van de belangrijkste Cognac-huizen ter wereld. Hoewel het een concurrent is van Frapin, is Rémy Martin eigendom van de Cointreau-familie.

Frapin Cognac online kopen

Patrice Piveteau is de vermaarde keldermeester van Frapin. Hij is verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van de verschillende cognacs die het huis op de markt brengt, van de VSOP tot de bijzondere Multimillesime. Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment van Frapin. Neem rustig eens een kijkje in onze webshop. Online bestellen is heel eenvoudig en wij zorgen natuurlijk dat jouw favoriet snel bezorgd wordt.