Casamigos TequilaCasamigos Tequila

Over Casamigos

Casamigos is het razendpopulaire tequilamerk dat door Hollywood-ster George Clooney opgericht is. Oorspronkelijk was het alleen bedoeld voor hem en zijn vrienden, maar gelukkig mogen wij tegenwoordig ook meegenieten van de heerlijke Casamigos Tequila, of het nu een Blanco, Reposado, Anejo of Mezcal is! Bij Whisky.nl koop je voordelig jouw favoriete fles Casamigos. Wij zorgen natuurlijk dat je die snel in huis hebt.

Bekijk alle Casamigos Tequila:

Filteren
Selectie verfijnen
 

Hoe wordt Casamigos Tequila gemaakt?

Casamigos Tequila wordt gemaakt van 100% Blue Weber agave. Deze agaves groeien in de rode kleigrond en het koele klimaat van de Hooglanden van Jalisco in Mexico. Vervolgens worden de agaves 72 uur geroosterd in ovens van baksteen. Dat is significant langer dan veel andere producenten. De meesterdistillateur van Casamigos gebruikt een speciale, eigen giststam. Dat zorgt voor een verfijnde smaak die met commerciële gist nooit bereikt kan worden. De fermentatie duurt dan ook 80 uur, waardoor de gist alle kans krijgt om een mooie complexiteit in Casamigos Tequila aan te brengen.

George Clooney & Casamigos Tequila

Een van de grootste filmsterren aller tijden haalde het wereldnieuws toen hij in 2017 zijn tequilamerk voor een miljard dollar verkocht aan het drankenconcern Diageo. Het begon als een hobby voor George Clooney en zijn vriend/zakenpartner Rande Gerber (de man van Cindy Crawford). De twee zijn buren op het landgoed Casamigos in Mexico en deelden regelmatig een flesje tequila. Daar ontstond het idee om zelf tequila te maken.

Het verdienen van geld stond bij de oprichting in 2013 helemaal niet centraal. Het belangrijkste was destijds, zo legde Gerber ooit uit, om een lekkere en betaalbare tequila te maken. In twee jaar tijd probeerden de vrienden zevenhonderd verschillende samples en vonden uiteindelijk de in hun ogen perfecte tequila. De rest is geschiedenis.

Cocktails met Casamigos

Natuurlijk, tequila kun je als shotje drinken met een beetje zout en limoen. Maar de smaak van Casamigos Tequila is zo heerlijk complex en bevredigend, dat je de verschillende tequila's en mezcal van Casamigos ook heerlijk puur kunt drinken. Is dat niet aan jouw besteed? Dan is een cocktail de perfecte manier om Casamigos te drinken. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande heerlijke Margarita?

  • 45ml Casamigos Reposoda of Blanco
  • 30ml verse limoensap
  • 15ml agavesiroop
  • 7ml versie sinaasappelsap
  • 7ml sinaasappellikeur

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud de ingrediënten goed. Filter de inhoud in een tumbler met ijs. Garneer met een schijfje limoen.

Voordelig Casamigos Tequila online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Casamigos Tequila snel in huis hebt.