Kruidenlikeur

Likeur heeft een interessante geschiedenis. Kruidenlikeuren behoren tot de oudste soort likeuren die we kennen. De eerste likeuren waren meer bedoeld als kruidenelixers en geneesmiddelen.  Een van de populairste kruidenlikeuren op dit moment is de bekende Duitse Jägermeister, hier worden ruim 50 verschillende kruiden voor gebruikt.

Op Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment Kruidenlikeur. Alle soorten en merken Kruidenlikeur vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

Producten 1-24 van 65

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Wat is een kruidenlikeur?

Kruidenlikeuren vormen een van de subcategorieën van de grote likeurfamilie, die is voortgekomen uit de kloosters van Europa waar monniken in de loop der eeuwen kruidenremedies ontwikkelden voor diverse kwalen. Veel kruidenlikeuren dragen nog steeds de naam van de kloosterorde waaruit zij zijn voortgekomen.

Kruidenlikeuren zijn een van de meest interessante likeuren, omdat de recepten in veel gevallen een geheim zijn, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Twee van de populairste voorbeelden zijn Campari en Jägermeister.

In verschillende soorten kruidenlikeuren komen zowel zoetheid als bitterheid voor. Sommige likeuren smaken medicinaal en aards, terwijl andere zoete specerijen kunnen vertonen, zoals vanille en kaneel. Deze diversiteit maakt ze tot een veelzijdig onderdeel van cocktails!

De geschiedenis van kruidenlikeur

De oorsprong van kruidenlikeur gaat over kruiden, bloemen en wortels. Deze ingrediënten maken al vele eeuwen deel uit van de geneeskunde. In de 4e eeuw experimenteerde de Griekse arts Hippocrates al met het mengen van planten en wijn.

De monniken zochten ook naar de eigenschappen van alcohol en met die van planten, en begonnen mengsels en distillaties te maken op zoek naar een medicinaal gebruik.

Kruidenlikeur is in ieder geval een goed digestief en men besefte dat het bepaalde maagkwalen verhielp. Een kruidenlikeur is nog steeds een gedistilleerde drank uit het afval van de wijnproductie, met een veelheid van kruiden, zaden, wortels en bloemen die al eeuwenlang als medicijn gebruikt worden.

Kruidenlikeur online kopen

Bestellen van een fles is eenvoudig in de webshop van Whisky.nl. We hanteren scherpe prijzen en zorgen dat je snel jouw kruidenlikeur in huis hebt. Waar wacht je nog op?