Hendricks GinHendricks Gin

Over Hendrick's

Hendrick's Gin is een topgin die met veel zorg gestookt wordt in Schotland. Onder de bezielende leiding van meesterdistillateur Lesley Grace wordt sinds 1999 hoogtepunt na hoogtepunt bereikt. Zij maakt een gin die wereldberoemd is vanwege de toevoeging van botanicals zoals komkommer en rozenblaadjes. Hendrick's Gin is geliefd onder zowel beginnende gindrinkers als gevorderde liefhebbers. Bij Whisky.nl vind je een mooi en voordelig assortiment Hendrick's Gin. Bestel nu vast online jouw favoriet!

Bekijk alle Gin van Hendrick's Gin:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Regio
Type Gin
 

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kennismaking met Hendrick's Gin

Het verhaal van Hendrick's Gin gaat als volgt. Tijdens een fijne zomermiddag bezocht David Stewart, een vermaarde Schotse whiskydistilateur, zijn goede vriendin Janet Sheed Roberts. Deze bijzondere vrouw staat ook wel bekend als Aunty Janie. Ze was de oudste vrouw in Schotland toen ze in 2012 op 110-jarige leeftijd overleedt. Bovendien was ze de kleindochter van William Grant, de oprichter van bekende distilleerderijen zoals Balvenie en Glenfiddich. David Stewart werkt voor het huidige William Grant & Sons.

Tijdens zijn bezoek aan Aunty Janie at David Stewart een heerlijke komkommersandwich in de rozentuin. Die combinatie van smaken en geuren vormden de inspiratie voor de creatie van Hendrick's Gin. David Stewart klopte aan bij Lesley Grace, die het inmiddels wereldberoemde recept ontwikkelde Zij is tegenwoordig nog steeds meesterdistillateur van Hendrick's Gin.

Welke tonic bij Hendrick's Gin?

Liefhebbers van een goede Gin & Tonic zijn vaak op zoek naar de zogenaamde 'perfect serve'. Dit wordt vaak gezien als hét recept om met een specifieke gin een Gin & Tonic in elkaar te draaien. Meestal is de keuze voor een  tonic daarbij erg belangrijk. Tonic maakt vaak immers driekwart van je Gin & Tonic uit, dus het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is.

Voor Hendrick's wordt er niet per se een specifiek merk aangeraden. Wij raden daarom bijvoorbeeld Fever-Tree of Thomas Henry aan. Maak je Gin & Tonic met 50ml Hendrick's Gin, 150ml Tonic en 3 dunne schijfjes komkommer. Wil je een keer avontuurlijk doen? Dan moet je zeker eens de Fever-Tree Elderflower Tonic proberen!

Hoe wordt Hendrick's gemaakt?

Rozenblaadjes en komkommer zijn de bekendste botanicals van Hendrick's Gin, maar er worden nog 11 andere botanicals gebruikt om deze gin zijn kenmerkende smaak te geven: jeneverbes, engelwortel, korianderzaad, staartpeper, iriswortel, kamille, karweizaad, vlierbloesem, moerasspirea en citroen- en sinaasappelschil. De botanicals worden in twee verschillende soorten ketels gemaakt, een Bennet-ketel van koper uit 1860 en een John Dore Carter-Head-ketel uit 1948.

Voordelig Hendrick's Gin online kopen

Ook zo'n trek gekregen in een heerlijke Gin & Tonic? Kijk dan eens welke Hendrick's Gin jou het meest aanspreekt. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen, want je kunt ze ook gewoon allemaal in huis halen! Bij Whisky.nl hanteren we voordelige prijzen en zorgen we dat jouw bestelling snel bezorgd wordt.