Demi-sec Champagne

Demi-sec champagne betekent letterlijk “half-droog”. Deze champagnes hebben een hoger suikergehalte dan de Brut champagne. Hierdoor smaken de champagnes eerder zoet, dan half droog.

De lekkerste Demi-Sec Champagne vind je bij Whisky.nl! Op Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment Demi-Sec Champagne. Alle soorten en merken Demi-Sec Champagne vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

Filteren
Selectie verfijnen
 

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wanneer drink je demi-sec champagne?

Als je meer houdt van een wat zoete champagne is een demi-sec champagne een uitstekende keuze. Demi sec champagnes zijn zoeter dan brut champagnes door de hoeveelheid suiker in de liqueur d'expédition. Wettelijk zijn er grenzen bepaalt voor hoeveel suiker een bepaald type champagne mag bevatten.

  • Extra Sec = 12 - 20 gram suiker per liter
  • Sec = 17 - 35 gram suiker per liter
  • Demi Sec = 35 - 50 gram suiker per liter
  • Doux = > 50 gram suiker per liter

Champagnes die minder dan 15 gram suiker per liter bevatten noemen we brut champagne.

Populaire demi-sec champagnes

Als je een goede demi-sec champagne zoekt denk je al snel aan Moët & Chandon. Deze champagnes zijn een echte aanrader voor de zoete champagne liefhebbers. Voor een echte unieke ervaring raden wij de Ice Impérial, Rosé aan. Deze champagne introduceert je tot een compleet nieuwe smaakervaring die perfect bij de zomer past.

Voor een heerlijke maar toch betaalbare demi-sec champagne is Piper Heidsieck toch wel echt een zeer goede keuze. Piper Heidsieck produceert al luxe champagnes sinds 1785. Deze champagne heeft een balans van een goede wijn, maar biedt ook een frisheid en lichte smaken.

Demi-sec champagne online bestellen

Eigenlijk is elke champagne de moeite waard, maar we begrijpen dat je niet meteen alles in huis haalt. Maak daarom rustig kennis met ons assortiment, kies je favoriet(en) uit en plaats daarna je online bestelling. Dat is heel eenvoudig en wij zorgen natuurlijk dat je jouw champagne snel in huis hebt.