Hennessy CognacHennessy Cognac

Hennessy Cognac Online Bestellen

Hennessy is een van de grootste namen in Cognac en is met recht een modern merk. Rocksterren, rappers en sterren hebben het merk omarmt: 'A fifth of Hennessy' wordt in honderden liedjes gezongen. De 'Henny'-cultuur is een wereldwijd fenomeen en het is cool om met een fles gezien te worden. Maar deze Cognac heeft ook een eeuwenoude traditie die terugvoert tot de 18e eeuw. Leer nu alles over deze Franse legende! Bij Whisky.nl hebben we een ruim assortiment tegen voordelige prijzen. Misschien hebben we ook een mooie aanbieding! Bestellen doe je heel eenvoudig online, dan zorgen wij dat jouw fles Hennessy snel bezorgd wordt.

Bekijk alle Cognac van Hennessy:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Type Cognac
 

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Van Ierland naar Frankrijk

Hoewel Hennessy misschien wel het bekendste Cognac-merk is (het is immers de grootste producent van deze drank), begint hun verhaal niet in Frankrijk. Oprichter Richard Hennessy vertrok in 1724 vanuit County Cork naar Frankrijk om daar in het Franse leger van koning Louis XV te dienen. Na vele dienstjaren vond hij uiteindelijk een thuis in de Franse Cognac-regio. Daar richtte hij in 1765 zijn eigen distilleerderij op. Nog voor het einde van die eeuw werd Hennessy Cognac in de Verenigde Staten verkocht. Een aantal decennia later was het merk ook in Rusland en China te vinden.

Leeftijdsaanduiding

Hennessy staat aan de wieg van veel van de klassieke leeftijdsaanduidingen die tegenwoordig voor Cognac gebruikt worden. Zo waren zij de eersten die VSOP (minstens 4 jaar oud) en XO (minstens 10 jaar oud) gebruikten. Het sterrensysteem was ook een vinding van Hennessy, maar dat wordt tegenwoordig nog maar weinig gebruikt.

Maison Hennessy ligt aan de oevers van de rivier de Charente in Frankrijk. Een arm met een bijl is het logo, waarmee naar het legerverleden van Richard Hennessy verwezen wordt. Voor hun Cognac gebruiken ze eaux-de-vie (druivendistillaat) uit vier van de belangrijkste gebieden in de Cognac-regio: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois.

Het Paradijs

Tegenwoordig is het meesterblender Renaud Fillioux die aan het hoofd van de Cognacproductie staat. Hoewel Hennessy geen eigen wijnstokken heeft (eigenaars van wijngaarden produceren in opdracht van het Franse bedrijf), zorgen de eeuwen aan savoir-faire (kennis) ervoor dat Fillioux een absolute expert is in zijn vakgebied. Hij weet precies wat er in zijn Paradijs (kelder) ligt en hoe hij deze eaux-de-vie moet blenden tot een product van topkwaliteit. In totaal liggen er 300.000 vaten in deze wonderlijke kelders. Sommige van de oudste Cognacs stammen uit de 19e eeuw! 

Het is mogelijk om de de geboorteplaats van Hennessy Cognac te bezoeken. Mocht je ooit in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard om even uit de auto te stappen. Een bezoek begint met een boottochtje over de rivier. Daarna leer je meer over de productie van Cognac. Er is zelfs een Hennessy-museum.

Hennessy Cognac online kopen

Het mooie assortiment van Hennessy wordt tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden in de webshop van Whisky.nl. Wordt het de VS, de VSOP of trek je alles uit de kast voor de XO? Neem een kijkje in onze webshop en hak dan de knoop door. Bestellen is heel eenvoudig. Wij zorgen dat je jouw favoriete fles snel in huis hebt.