Tanqueray GinTanqueray Gin

Tanqueray Gin

Tanqueray is een van de snelstgroeiende en populairste London Dry Gin's. Miljoenen flessen vliegen maandelijks over de toonbank. Het is dan ook geen verrassing dat Tanqueray vast op de kaart staat bij veel van de beste bars ter wereld. Maak nu kennis met deze uitzonderlijke gin en haal meteen een fles in huis, zodat je zelf thuis als bartender aan de slag kan. Ons assortiment op Whisky.nl is uitgebreid en we hanteren scherpe prijzen!

Bekijk alle Gin van Tanqueray Gin:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Regio
Type Gin
 

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Geschiedenis van Tanqueray

Voor de geschiedenis van Tanqueray heb je eigenlijk een boek nodig, maar zoveel ruimte (en tijd) hebben we niet. We houden het kort, maar het begon allemaal toen Charles Tanqueray zijn distilleerderij in het Verenigd Koninkrijk oprichtte rond 1830. Waarschijnlijk duurde het toen niet lang voordat hij het recept vastlegde dat tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt voor de London Dry Gin. Tanqueray wordt dus al bijna 200 jaar op dezelfde manier gemaakt.

Naar verluid verscheepte het bedrijf ook tijdens de Drooglegging gewoon hun gin naar eilandjes aan de kust voor de Verenigde Staten. Via de zwarte markt en speakeasy's was het daarna een koud kunstje voor veel Amerikanen om toch aan Tanqueray te komen. Het is niet helemaal duidelijk of dit verhaal klopt, maar het is een mooie anekdote.

Waar wordt Tanqueray gemaakt?

Tanqueray werd vroeger altijd in Londen gemaakt, tot de distilleerderij in 1941 werd gebombardeerd door de nazi's. Slechts een van de distilleerketels overleefde de aanval. Deze ketel staat bekend als 'Old Tom' en staat nog steeds in de nieuwe thuisbasis van Tanqueray in Cameronbridge, Schotland.

Het recept van deze gin is een streng bewaard geheim. Van slechts vier botanicals mogen we aannemen dat deze voor Tangueray gebruikt worden: jeneverbes, korianderzaad, angelicawortel en zoethout. De gin is geweldig in balans en het romige mondgevoel zorgt ervoor dat deze goed tot zijn recht komt in een Gin & Tonic. Voeg een citroenschil toe voor een smaakexplosie! Trouwens, het schijnt dat Tanqueray de favoriete gin van Frank Sinatra was.

Tanqueray Gin online kopen

Bij Tanqueray zorgen ze ervoor dat je meer dan voldoende keus hebt. Met de klassieke London Dry Gin zit je altijd goed. Maar de Flor de Sevilla is bijvoorbeeld aangevuld met de smaak van sinaasappels uit Sevilla en andere innovatieve botanicals. Met de Rangpur wordt dan weer de band tussen het Verenigd Koninkrijk en India gevierd, door laurier, gember en Rangpur-limoenen toe te voegen. En vergeet natuurlijk de Tanqueray Ten niet, die een keer extra gedistilleerd wordt in Tiny Ten, een kleine distilleerketel.

Voor welke Tanqueray je ook kiest, teleurgesteld zul je niet snel zijn, want zo hoog is de kwaliteit van deze geweldige gin. Blader even rustig door onze webshop en plaats eenvoudig je bestelling. Dan zorgen wij dat je jouw fles(sen) snel in huis hebt!