Whisky Merken Brands van A tot Z op alphabetWhisky Merken Brands van A tot Z op alphabet

Alle whiskymerken van A tot Z

Welke whiskymerken zijn er allemaal? Alle whiskymerken vind je hier in een mooie lijst! Handig op alfabet van A tot Z. Bekijk alle whiskymerken van alle verschillende whiskydistilleerderijen hieronder, klik op een van de namen om alle whisky's van dat merk of distilleerderij te zien.

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

y

z

Wat zijn de beste whiskymerken?

Smaak is subjectief, dus zoiets als het beste whiskymerk bestaat niet. Maar over de populairste whiskymerken kunnen we natuurlijk wel iets zeggen. Dit zijn volgens The Spirits Business de top 10 populairste whiskymerken (Schotland uitgezonderd):

 1. Jim Beam
 2. Jack Daniel's
 3. Suntory
 4. Jameson
 5. Crown Royal
 6. Canadian Club
 7. Nikka
 8. Evan Williams
 9. Torys
 10. Maker's Mark


En Schotse whisky is zo populair dat het een eigen lijstje verdient. Dit zijn volgens The Spirits Business de top 10 populairste Schotse whiskymerken:

 1. Johnnie Walker
 2. Ballantine's
 3. Grant's
 4. William Lawson's
 5. Chivas Regal
 6. Black & White
 7. William Peel
 8. Label 5
 9. Dewar's
 10. J&B


Welke Nederlandse whiskymerken zijn er?

Whisky uit Nederland staat nog maar in de kinderschoenen vergeleken met sommige andere, traditionele whiskylanden. Toch zijn er ook als veel Nederlandse whiskymerken. De inhaalslag wordt langzaam gemaakt. Bovendien hebben we een rijke distilleertraditie die terugvoert tot in de Middeleeuwen. Frysk Hinder en Millstone hebben al echt naam voor zichzelf gemaakt. Dus zoek je een Nederlandse whisky, dan ben je bij ons aan het juiste adres?

Wat zijn de duurste whiskymerken?

Het lijstje met de duurste whiskymerken verandert voortdurend, maar er zijn er een aantal die altijd hoog in de toplijstjes zullen blijven.

 • The Macallan: het superdeluxe whiskymerk dat jaar na jaar verbluffend dure whisky weet te slijten. Een van de duurste Macallan's die ooit is verkocht, is de Macallan Valerio Adama 1926 voor 1,7 miljoen dollar.
 • Yamazaki: aan de andere kant van de wereld is het Yamazaki. Dit Japanse whiskymerk verkocht de Yamazaki Single Malt Whisky Aged 50 Years NV ooit voor bijna een half miljoen dollar.
 • The Dalmore: dit whiskymerk uit de Schotse Hooglanden gooit al jaren hoge ogen. The Dalmore Trinitas was een van de eerste whisky's die voor meer dan 100.000 dollar verkocht werd.

Wat zijn bekende Canadese whiskymerken?

De meeste aandacht gaat naar Schotse whisky en bourbon, maar Canadese whiskywerken mogen niet vergeten worden. Het is een van de grootste whiskyproducerende landen en de kwaliteit is hoog, maar het imago blijft nog wat achter. Crown Royal won toch al veel prijzen. En Black Velvet, Lot 40 en Seagram's zijn toch ook gevestigde namen.

Welke Ierse whiskeymerken zijn er?

Nog niet zo lang geleden was de Ierse whiskey op sterven na dood. Er waren nog maar een handjevol Ierse whiskeymerken, waarvan de meeste bij dezelfde distilleerderij gemaakt werden. Nu zijn er echter tientallen distilleerderijen en lijkt de toekomst mooier dan ooit. Bekende Ierse whiskeymerken zijn bijvoorbeeld Jameson, Redbreast en Green Spot. En nieuwere merken zijn onder andere Peaky Blinder, Glendalough, Roe & Co en Teeling.

Hoeveel Amerikaanse whiskeymerken zijn er?

Is deze vraag wel te beantwoorden? Waarschijnlijk niet, tenzij je daar heel veel tijd voor uittrekt en het hele land doorreist. Amerika is het thuisland van enkele van de bekendste en populairste whiskeymerken ter wereld. Denk aan Jack Daniel's Four Roses en Jim Beam. Het overgrote deel van de Amerikaanse whiskey is bourbon, maar er zijn ook heerlijke rye whiskey's en single malts.

Online de beste whiskeymerken kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd in onze webshop en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw whisky snel in huis hebt.