Siropen

Heb je ook zo'n zin om thuis de lekkerste cocktails te maken? Dan kun je niet zonder een aantal goede siropen van bijvoorbeeld Monin. Siroop is een onmisbaar ingrediënt in vrijwel elke cocktail. Denk bijvoorbeeld aan simple syrup: suikersiroop die een eenvoudige cocktail naar een hoger niveau tilt. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden van siropen die echt onmisbaar zijn in je drankenkast. Dus heb jij zin in een Old Fashioned, Mojito of een klassieke Daquiri? Dan is het de hoogste tijd om eens tussen onze siropen te neuzen. Want bij Whisky.nl hebben we een voordelig en uitgebreid assortiment, zodat jij binnen de korste keren de mooiste cocktails in elkaar draait.

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merk / Distilleerderij
Inhoud
 

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Siroop en suiker in cocktails

Simple syrup, oftewel gewone suikersiroop vormt de basis van veel klassieke cocktails. Sterker nog, sinds er sterke drank en cocktails gemaakt worden, is suiker altijd een van de belangrijkste ingrediënten geweest. In de 17e eeuw werden jenever en gin bijvoorbeeld aangezoet om de smaak prettiger te maken. Toen cocktails hun intrede deden in de 19e eeuw, maakte suiker ook vaak onderdeel uit van het recept.

Als je bijvoorbeeld in het klassieke cocktailboek 'How To Mix Drinks; or, The Bon Vivant’s Companion'  van de Amerikaanse bartender Jerry Thomas kijkt, zie je dat voor het gros van de klassieke cocktails al suiker gebruikt werd. In 1862 omschreef Jerry Thomas een cocktail al als een mix van "drank, suiker, water en bitters. Een van de bekendste is bijvoorbeeld de Old Fashioned Holland Gin Cocktail van Jerry Thomas, die volgens onderstaand recept gemaakt wordt: 

  • Crush a small lump of sugar in a whiskey glass containing a little water,
  • Add a lump of ice;
  • Two dashes of Angostura bitters;
  • A small piece of lemon peel;
  • One jigger Holland gin;
  • Mix with small bar spoon;
  • Serve.

Leuk feitje: Holland Gin is een andere naam voor jenever. In de tijd van Jerry Thomas was dat een van de populairste dranken ter wereld. Overigens, tegenwoordig gebruiken sommige bartenders nog steeds suikerklontjes, maar meestal is gewone suikersiroop een stuk gebruiksvriendelijker.

Wat is suikersiroop?

In z'n simpelste vorm is suikersiroop niets meer dan een mix van suiker en water. Suiker lost slecht op in een cocktail, omdat de meeste cocktails niet warm zijn. Daarom is het handig om suiker eerst op te lossen in warm water. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat hoeft niet, want onder andere Monin heeft goede, betaalbare suikersiroop in het assortiment. De siropen van deze wereldberoemde producent zijn van de allerhoogste kwaliteit en bovendien lang houdbaar.

Andere siropen voor cocktails

Waar suikersiroop er vooral is als zoetmaker van een cocktail, zijn er ook nog talloze andere siropen die een uitgesprokener smaak hebben. Zo is er bijvoorbeeld de Lime Juice Cordial, perfect voor klassiekers zoals een Gin & Tonic, Margarita en Mai Tai. Of Grenadine, wat een van de meeste gebruikte siropen in cocktails is, van een Shirley Temple tot een Tequila Sunrise.

Voordelig siropen voor cocktails online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriete siropen gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je alles om zelf cocktails te maken snel in huis hebt.