Mixers

Zoek je goede en voordelige mixers voor de lekkerste mixdrankjes? Dan ben je bij Whisky.nl aan het juiste adres. Veel van de beste cocktails maak je met tonic, ginger beer, sodawater of ginger ale. Denk bijvoorbeeld aan een verfrissende Gin & Tonic, smakelijke Moscow Mule of een geniale Whisky Highball. Dit soort cocktails bestaat voor een groot deel uit een mixer van bijvoorbeeld Fever-Tree, Fentimans of Thomas Henry, dus daarom is het belangrijk dat die van hoge kwaliteit is. Een potentieel lekkere cocktail kan namelijk verpest worden door een slechte soda of tonic. Kijk daarom eens rond in de webshop van Whisky.nl en plaats meteen online je bestelling.

Producten 1-24 van 72

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Mixers voor cocktails

Wie serieus met cocktails aan de slag wil, kan niet meer om de grote hoeveelheid mixers heen. De huidige frisdrankmarkt is uitgebreider dan ooit. Er zijn steeds meer kleine, ambachtelijke merken die hun producten op een veel traditionelere manier maken. Merken zoals Fever-Tree, Fentimans en Thomas Henry maken zelfs mixers speciaal voor gebruik in cocktails.

Een bekende cocktail die je met behulp van een mixer maakt, is bijvoorbeeld een Gin & Tonic. Liefhebbers van deze cocktail kunnen eindeloos zoeken naar de juiste combinatie van gin en tonic. Niet elke combinatie pakt goed uit, maar als je raak schiet, dan is dat een geweldige smaakervaring. En de ene ginger beer is ook de andere niet. Dus als je bijvoorbeeld een Moscow Mule wilt maken, dan heeft de ginger beer die je uitkiest een enorme impact.

Tonic en Soda

Soda is niet hetzelfde als gewoon koolzuurhoudend mineraalwater, zoals Spa Rood en Sourcy. In Soda zitten vaak bepaalde toevoegingen zoals zout en lichte smaakstoffen. Een enkele keer zit er ook een zoetmakende stof in. Soda wordt vaak gebruikt voor mixdrankjes en hoort eigenlijk in iedere thuisbar. Zeker als je van een lekkere Collins houdt, kun je niet zonder sodawater.

De bekendste combinatie is toch wel Gin & Tonic. Tonic is een bittere frisdrank die alweer uit 1858 dateert. De smaak is voornamelijk afkomstig van kinine, een bittere stof die afkomstig is van de Zuid-Amerikaanse kinaboom. Kinine werd ooit voor medische doeleinden gebruikt, maar is nu een smaak die niet meer uit een lekkere Gin & Tonic weg te denken is.

Het verschil tussen Ginger Beer en Ginger Ale

De naam ginger beer is verwarrend. Want zit er dan alcohol in ginger beer? Vroeger zat er inderdaad zo rond de 10% alcohol in ginger beer! Dit drankje is ontstaan in de 19e eeuw in Engeland, waar ze gember fermenteerden met een mix van water en suiker. Maar nee, nu niet meer. Tegenwoordig is het een pure frisdrank en zit er geen alcohol meer in ginger beer. De meeste ginger beers hebben een vrije pittige gembersmaak en zijn een beetje pikant. Heel erg lekker in bijvoorbeeld een Dark & Stormy!

Ginger ale bestaat nog niet zo lang als ginger beer. Het is van oudsher een frisdrank en geen alcoholische drank. Bij ginger ale is er dus ook geen sprake van fermentatie. De basis is simpel bruisend water waar later gember en suiker aan toegevoegd wordt. Ginger ale is dan ook milder en zoeter dan ginger beer. Je ziet daarom ook dat ginger ale vaker in een Whisky Highball gebruikt wordt.

Voordelig online mixers voor cocktails kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriete tonic, ginger beer, ginger ale of soda gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je alles snel in huis hebt.