Nikka WhiskyNikka Whisky

Over Nikka

Het is allang geen geheim meer dat Japanse whisky van absolute wereldklasse is. Een van de beste en grootste producenten van Japanse whisky is Nikka. Dit bedrijf is eigenaar van een aantal iconische distilleerderijen, zoals Yoichi en Miyagikyo. Oprichter Masataka Taketsuru wordt zelfs gezien als de vader van de Japanse whiskyindustrie. Zijn nalatenschap is enorm, getuige dat zijn whisky's een eeuw later ook gewoon bij ons in de webshop verkrijgbaar zijn Dat had de grote man vast zelf ook niet kunnen voorzien.

De whisky's van Nikka:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Land
Categorie
 

Producten 1-20 van 31

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De oorsprong van Nikka Whisky

Het verhaal van Nikka Whisky begint met Masataka Taketsuru, een jonge Japanse man die naar Schotland reisde om de kunst van het whisky maken te leren. Hij studeerde af als chemicus en ging in de leer bij verschillende Schotse distilleerderijen. Gedurende deze tijd ontwikkelde hij niet alleen een diep begrip van het whisky-maakproces, maar ook een passie voor de ambachtelijke kunst van het blenden. Tijdens zijn tijd in Schotland werd Masataka niet alleen verliefd op whisky, maar ook op Rita Cowan, een Schotse vrouw die zijn toekomstige vrouw zou worden. Hun liefde en gedeelde passie voor whisky vormden de drijvende kracht achter Masataka's verlangen om de kunst van het whisky maken naar Japan te brengen. Terug in Japan zette hij zijn missie voort om de perfecte whisky te creëren die de Schotse traditie in zich zou dragen.

In 1934 werd de eerste Nikka-distilleerderij opgericht in Yoichi, op het noordelijke eiland Hokkaido. Deze locatie werd gekozen vanwege de overeenkomsten tussen het klimaat van Yoichi en dat van de Schotse Highlands. Dit resulteerde in whisky's met een robuuste en rokerige smaak, vergelijkbaar met die van Schotse single malts. Masataka's doel was om whisky te produceren die trouw bleef aan de Schotse stijl, maar met een Japanse twist.

Naast Yoichi opende Nikka nog een distilleerderij in 1969, genaamd Miyagikyo. Gelegen op het hoofdeiland Honshu, produceert Miyagikyo whisky's met een zachtere en elegantere smaak, vergelijkbaar met de Schotse Lowland-stijl. De combinatie van deze twee distilleerderijen met verschillende smaakprofielen belichaamde Masataka's visie om zowel Schotse als Japanse elementen in zijn whisky's te verweven.

In de loop der jaren begon Nikka Whisky bekendheid te verwerven vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van zijn producten. Het merk won verschillende prijzen en kreeg erkenning van whisky-liefhebbers over de hele wereld. Nikka's innovatieve benadering van het blenden van whisky's en het creëren van complexe smaken zorgde ervoor dat het merk zich onderscheidde in de competitieve wereld van whisky. Tegenwoordig is Nikka Whisky uitgegroeid tot een wereldwijd icoon in de whisky-industrie. Het merk biedt een breed scala aan blends en single malt whisky's die de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het bedrijf weerspiegelen.

Voordelig Nikka Whisky Online Kopen

Bij Whisky.nl vind je een mooie selectie aan Japanse Nikka whisky. Nu is het alleen nog even een kwestie van een keuze maken, dan zorgen wij dat je snel aan je favoriete drankje zit. Bekijk het aanbod, plaats je bestelling en wij leveren snel jouw favoriete Nikka whisky.