Patron TequilaPatron Tequila

Over Patron

Patron Tequila is een van de grootste tequilamerken ter wereld, maar desondanks een van de meest ambachtelijke producenten. Bijde distilleerderij Hacienda del Patron werken in totaal meer dan 1800 mensen. Heb je zin in de ReposadoSilver of Anejo? Dan zit je goed bij Whisky.nl, want wij hebben een uitgebreid assortiment met Patron Tequila. Koop nu online jouw fles tequila en voor je het weet zit je lekker in het zonnetje te genieten van een heerlijke Margarita Cocktail.

Bekijk alle Patron Tequila:

Filteren
Selectie verfijnen
 

Hoe drink je Patron Tequila?

Wie heeft er niet ooit een shotje tequila met zout en limoen gedronken in de bar? Maar de beste manier om tequila echt goed te proeven, is door er eens voorzichtig van te nippen. Pas dan ontdek je de complexe smaken van Patron Tequila, die zo zuiver en zacht van smaak is dat je deze ook prima puur kan drinken. Maar het echte avontuur begint natuurlijk met het vervaardigen van cocktails.

Al in 1930 werd de Margarita uitgevonden en sindsdien heeft deze cocktail een legendarisch status verworven. Ook met Patron Tequila kun je natuurlijk een heerlijke Margarita maken. Hieronder staat tot in detail uitgelegd hoe je dat doet. Allereerst heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 45ml Patron Silver
  • 30ml Patron Citronge Orange of triple sec
  • 25ml versie limoensap
  • Theelepel agavesiroop

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs en schudt krachtig. Vul daarna een tumbler met ijs en strain de inhoud van de shaker in het glas. Garneer met een limoenpartje. Optioneel zou je de rand van het glas nog met zout kunnen decoreren.

Hoe wordt Patron Tequila gemaakt?

Patron Tequila is populair en dus wordt er jaarlijks veel van gemaakt. En toch lukt het om op ambachtelijke wijze te blijven produceren. De bakstenen ovens, houten fermentatievaten en koperen distilleerketels zijn allemaal erg klein.

Toen Patron in de afgelopen decennia steeds meer verkocht werd, koos deze tequilaproducent er niet voor om alles groter en massaler te maken. In plaats daarvan werd de oorspronkelijke small batch aanpak van meesterdistillateur Francisco Alcarez gekopieerd. Daarom werken er nu zoveel mensen (1800!) in de distilleerderij van Patron Tequila, die eigenlijk uit allemaal kleine distilleerderijen bestaat.

Alles begint met de blauwe agave, die ook wel als de agave tequiliana bekend staat. Deze agave komt uit de Hooglanden van Jalisco. Patron is een 100% agave tequila zonder verdere toevoegingen, zoals je die bij mixto agave ziet. De agave wordt gekookt met stoom in kleine ovens. Deze stoom zet het zetmeel om naar fermenteerbare suikers. Een perfect gekookte agave is sappig, fruitig en zoet.

Na het pletten van de agave (met behulp van verschillende soorten molens) begint een fermentatieperiode van 72 uur. De gist die daarbij gebruikt wordt, is volgens Patron tot wel 70% verantwoordelijk voor de smaak. Distillatie vindt daarna plaats koperen distilleerketels, waarna de rijping van de Patron Tequila (met uitzondering van de ognerijpte Silver tequila) minimaal 3 maanden tot maximaal 7 jaar duurt.

Voordelig Patron Tequila online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Patron Tequila snel in huis hebt.