Welke rum merken zijn er allemaal? Alle rummerken vind je hier! Handig van A tot Z.

Alle rum merken en soorten op alphabet!

Bekijk alle rum merken van alle verschillende rum distilleerderijen hieronder, klik op een van de namen om alle rum's van dat merk of distilleerderij te zien.

De verschillende rum merken:

Welke soorten rum zijn er?

Naast verschillende rum merken zijn er ook veel verschillende rumsoorten, dat is wat rum zo interessant maakt! Je hebt vast van een aantal verschillende soorten gehoord, maar wat zijn de verschillen van de rumsoorten? Hieronder een lijstje met verschillende soorten rum’s

Er zijn veel soorten rum met ieder z’n eigen onderscheiding wat meestal ook tot een eigen smaak leidt:

De verschillende soorten rum

  • Witte rum, ook wel Blanke Rum genoemd, is een Rum die helder van kleur is. Is een wat smaak neutralere rum wat deze erg geschikt maakt om te mixen.
  • Bruine rum, ook wel donkere Rum genoemd, is een rum die op houten vaten heeft gerijpt en zo zijn kleur heeft gekregen. Naast de kleur geven de houten vaten ook een extra smaak mee aan de rum. Deze zijn vaak heerlijk om puur of met alleen ijs te drinken.
  • Gold rum, ook wel gouden Rum genoemd, die tussen een witte en een bruine rum in zit, vaak wat korter in houten vaten gerijpt, om het net die extra diepte te geven, maar kort genoeg om lekker fris te blijven.
  • Overproof Rum, ook wel high Proof Rum genoemd, is een rum die meer dan 75% alcohol bevat.
  • Spiced rum, ofwel gekruide rum, is een steeds populairdere rumsoort waar kruiden aan de rum worden toegevoegd, om het wat pittiger te maken.
  • Flavored rum, is een rum waarbij de rum extra smaak wordt gegeven door extra ingrediënten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld Kokos of Sinaasappel.
  • Cachaca, het Braziliaanse broertje van rum, wordt altijd gemaakt van versgeperst suikerrietsap.

Omdat er zo veel verschillende soorten Rum zijn, blijft het een geweldige ontdekkingsreis waar je kunt blijven verdwalen! Bekijk daarom alle rum proef ze allemaal, en ontdek welke jij het lekkerst vindt. Keuze genoeg!