Johnnie Walker WhiskyJohnnie Walker Whisky

Johnnie Walker Scotch Whisky

Johnnie Walker is de populairste Schotse whisky ter wereld. Al 200 jaar staat deze blended whisky synoniem voor de hoogste kwaliteit, met de Johnnie Walker Blue Label als absoluut hoogtepunt. Daarom kopen zowel beginners als whiskykenners jaarlijks ruim 220 miljoen flessen. In de webshop van Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen, zodat jij goedkoop en online jouw favoriet kunt bestellen.

De whisky's van Johnnie Walker:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Categorie
Regio
 

Producten 1-24 van 83

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Geschiedenis van Johnnie Walker

Slechts 15 jaar oud was John Walker toen hij in 1820 zijn kruidenierswinkel opende in het Schotse Kilmarnock. Hij verloor zijn vader nog geen jaar eerder, maar desondanks bouwde hij in volle vaart aan zijn onderneming. De basis werd meteen in de begindagen gelegd, toen John uitgroeide tot pionier op het gebied van blended whisky. Dat ging niet onopgemerkt aan zijn klanten voorbij, die gretig de whisky's van John kochten.

Zoon Alexander bouwde voort op de fundering die door zijn vader was gelegd. Hij introduceerde in 1867 de Old Highland Whisky en Special Old Highland Whisky. Dit waren de voorlopers van de nu wereldwijd bekende Johnnie Walker Red Label en Black Label, die in 1909 voor het eerst op de markt verschenen. Vanaf dat moment werden alle whisky's vernoemd naar de kleur van het etiket. Halverwege de jaren '50 van de vorige eeuw kreeg Johnnie Walker de status van bestverkochte whisky ter wereld. Die positie neemt het merk tot de dag van vandaag in.

Wat is de beste Johnnie Walker?

Bestaat er zoiets als de beste? Dat is natuurlijk subjectief. Het aanbod van Johnnie Walker is in ieder geval groot, dus keuze zat! Jarenlang bestond het assortiment uit alleen de Red en Black Label, maar sinds 1992 is dit snel uitgebreid. Allereerst werd de Blue Label in het leven geroepen, een whisky die uit de oudste voorraden bestaat, soms zelfs van gesloten distilleerderijen. Daarop volgden onder andere de Johnnie Walker Gold Label en de 15-jarige Green Label. Recent werden zelfs speciale Game of Thrones whisky's op de markt gebracht.

Welke het best bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Daarom leggen we altijd keurig uit wat een bepaalde whisky zo lekker, bijzonder, zeldzaam of interessant maakt. Maar let op: de duurste whisky is niet per se de lekkerste. Soms natuurlijk wel, maar smaak blijft uiteraard altijd heel persoonlijk.

Johnnie Walker online kopen

Eigenlijk is elke whisky van Johnnie Walker de moeite waard, maar we begrijpen dat je niet meteen alles in huis haalt. Maak daarom rustig kennis met ons assortiment, kies je favoriet(en) uit en plaats daarna je online bestelling. Dat is heel eenvoudig en wij zorgen natuurlijk dat je jouw whisky's snel in huis hebt.

Johnnie Walker WhiskyJohnnie Walker Whisky