Whisky Likeur

Whisky likeur is het ideale drankje voor wanneer een pure whisky net iets te veel is. Als je een cocktail liefhebber bent zullen de meeste whisky likeuren zeker goed in de smaak vallen. Whisky likeur wordt vaak ook honing whisky genoemd vanwege de zoetere smaakeigenschappen.

Op Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment whisky likeur. Alle soorten en merken whisky likeur vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

Producten 1-24 van 40

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hoe wordt whisky likeur gemaakt?

De ingrediënten voor whisky likeur worden in de alcohol gelegd om hun aroma’s eruit te kunnen halen. Iedere soort en merk likeur heeft zijn eigen recept. De meest voorkomende ingrediënten zijn voornamelijk honing, sinaasappel, kruiden en specerijen. Deze worden voor verschillende tijdperiodes samengevoegd met de whisky om dit in te laten trekken. Het proces verschilt in de meeste gevallen. Zo worden bij bepaalde whisky likeuren specifieke ingrediënten op een later tijdstip aan de whisky toegevoegd.

Het uiteindelijke doel van een whisky likeur is om de smaak van alcohol te verminderen en het een zoetere smaak te geven. De geur is dan ook niet meer te vergelijken met whisky.

Whisky likeur cocktail

Whisky likeur biedt een mooi repertoit voor whisky cocktails vanwege het zoete karakter. Een van de populairse cocktails die wordt gemaakt met whisky likeur is de Rusty Nail. Deze cocktail wordt gemaakt door Schotse whisky en Drambuie te mixen.

Schenk de whisky en Drambuie in een glas met ijs en voeg hier tot slot nog een citroenschijfje toe en je hebt een heerlijke whisky likeur cocktail!

Online whisky likeur bestellen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw whisky snel in huis hebt.