Met de juiste bitters til je een cocktail naar een hoger niveau. Gelukkig hebben we bij Whisky.nl de beste bitters van onder andere Angostura en Bitter Truth op voorraad, twee van de toonaangevende bitterproducenten ter wereld. Met deze bitters maak je de heerlijkste cocktails, van een Manhattan of Dark & Stormy tot een Old Fashioned en Bloody Mary. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van cocktails die je niet zonder goede bitters kunt maken. Het is dus de hoogste tijd om mooie bitters tegen een voordelige prijs aan je drankenkast toe te voegen. Dat doe je natuurlijk bij Whisky.nl!
Aromatische bitters worden ook wel omschreven als de zout en peper van de cocktailwereld. Ze worden gemaakt door kruiden, specerijen, wortels, citrusschillen, bloemen en boomschors te weken in alcohol. Het resultaat is een geconcentreerde smaakmaker die cocktails meer diepgang en balans geeft. Op Whisky.nl lees je alles wat je moet weten over cocktailbitters.
Oorspronkelijk werden bitters voor medicinale doeleinden gemaakt, bijvoorbeeld als middeltje tegen hoofdpijn of een slechte spijsvertering. Sommige merken claimden zelfs dat hun bitters malaria konden genezen. In de vroege 19e eeuw kregen bitters een onverwachte bondgenoot. In veel sociale kringen maakte de anti-acoholbeweging de dienst uit, maar vanwege de veronderstelde gezondheidsvoordelen waren bitters nog wel toegestaan. Ook werd er over bitters geen accijns geheven. En dus ontstond er een bloeiende miljoenindustrie voor bitters.
Na verloop van tijd delfden de minder gerenommeerde merken het onderspit. Angostura en Peychaud's waren enkele van de weinigen die nog overeind bleven. Dat kwam omdat deze grote namen in de 19e eeuw door bartenders omarmd werden. Lange tijd was de markt voor bitters heel beperkt, tot de cocktailrevolutie van de 21e eeuw. Sindsdien zijn er honderden verschillende smaken verkrijgbaar. Nieuwe merken zoals Bitter Truth uit Duitsland worden nu overal ter wereld in cocktails gebruikt.
Angostura is misschien wel het bekendste bittermerk. Het is vernoemd naar de plaats in Venezuela waar de bitters ooit voor het eerst gemaakt werden. Het was Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert die in 1824 voor het eerst Angostura bitters maakte. Zoals destijds meestal het geval was, werd Angostura oorspronkelijk als medicinaal product verkocht. Tegenwoordig worden Angostura bitters in allerlei cocktails gebruikt, zoals Champagne Cocktails, Old Fashioneds en Manhattans.
Naast Angostura zijn er nog talloze andere merken, waarvan eigenlijk alleen Peychaud's een vergelijkbare lange geschiedenis heeft. De klassieke stijl van Angustura en Peychaud's worden aromatische bitters genoemd. Er zijn natuurlijk ook allerlei andere stijlen, zoals orange bitters, maar ook cocoa, creole, grapefruit, cucumber en celery.
Bitters worden al gebruikt sinds de uitvinding van de cocktail. Dat betekent dat er in veel cocktailrecepten om bitters gevraagd wordt. Dit zijn enkele van de bekendste cocktails met bitters:
Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriete bitters gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je alles om zelf cocktails te maken snel in huis hebt.