Gordons GinGordons Gin

Gordon's Gin

Gordon's London Dry Gin is misschien wel de beroemdste gin ter wereld. Sowieso is het de populairste. Jaarlijks vliegen er tientallen miljoenen flessen over de toonbank. De legendarische reputatie van deze bijzondere gin is al vele eeuwen in de maak. Alexander Gordon begon met bescheiden middelen in 1769. Maak nu kennis met Gordon's Gin en haal meteen je favoriet in huis!

Bekijk alle Gin van Gordon's Gin:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Regio
Type Gin
 

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waar wordt Gordon's Gin gemaakt?

Gordon's is zo groot dat het op verschillende locaties ter wereld gemaakt wordt. Maar de thuisbasis van Gordon's Gin ligt tegenwoordig in Fife, Schotland. Daar wordt een groot deel van de gin geproduceerd bij de Cameronbridge-distilleerderij. In zekere zin is dat een terugkeer naar de roots van dit ginmerk, aangezien oprichter Alexander Gordon van Schotse komaf is.

Wat is het recept van Gordon's Gin?

Bizar genoeg is het recept nu al 250 jaar geheim gebleven. Bij Gordon's houden ze de lippen stijf op elkaar. Maar er doen natuurlijk wel geruchten de ronde. Zo schijnt de gin drie keer gedistilleerd te worden. De belangrijkste botanicals die Gordon's zo'n kenmerkende smaak geven, zijn jeneverbes, korianderzaad, angelicawortel, zoethout, iriswortel, gember, citrusschillen, nootmuskaat en kaneelolie.

Volgens Gordon's worden er jaarlijks tot wel 3000 verschillende botanicals onder de loep genomen, om zo de exacte blend van smaken te vinden. Alles om de smaak van Gordon's jaar na jaar op hetzelfde hoge niveau te houden. De jeneverbessen worden persoonlijk uitgekozen en eerst twee jaar opgeslagen, met als doel dat de smaak van de jeneverbes geconcentreerder wordt.

Groene of transparante fles?

Kunnen ze zelf misschien niet kiezen bij Gordon's Gin? Meestal is de fles gemaakt van transparant glas. Maar wie goed oplet, ziet soms dat de gin ook in een fles van groen glas verkocht wordt. Dat lijkt misschien marketing, maar de groene fles is eigenlijk de meest traditionele variant. Vroeger was het namelijk te duur om transparante flessen te maken. Deze wordt nu voornamelijk nog in het Verenigd Koninkrijk verkocht. De doorzichtige fles werd pas voor het eerst gebruikt aan het begin van de 20e eeuw voor de export naar het buitenland.

Gordon's Gin online kopen

De London Dry Gin is nog steeds met afstand de populairste variant van Gordon's. Menig Gin & Tonic wordt dagelijks gemaakt met Gordon's als hoofdingrediënt. Maar dit beroemde ginmerk heeft tegenwoordig zoveel meer te bieden. De Premium Pink smaakt naar aardbeien, terwijl de Elderflower en Sicilian Lemon ook hun geheel eigen karakter hebben. Er is tegenwoordig zelfs een Sloe Gin, een zoete likeur die van sleedoornbessen gemaakt wordt.

Om je te helpen bij je aankoop, geven we producten van Gordon's wat meer uitleg. Dus kijk rustig rond in onze webshop voordat je je bestelling plaatst. Alvast veel plezier met jouw fles Gordon's!