Tonic

Tonic is een verfrissende en bitterzoete drank die al eeuwenlang wordt gewaardeerd. Het is een veelzijdige drank die op zichzelf kan worden genoten maar vooral in talloze populaire cocktails wordt gemengd, zoals de geliefde gin-tonic.

De meest verfrissende Tonic vind je bij Whisky.nl! Alle Tonic merken voor de lekkerste Gin-Tonic, Vodka-Tonic of Whatever-Tonic, kies je de juiste Tonic bij je drankje om zo jouw perfect serve te maken!

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merk / Distilleerderij
Inhoud
 

Producten 1-24 van 28

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De oorsprong van Tonic

De oorsprong van tonic is nauw verbonden met de geschiedenis van kinine, een stof die wordt gewonnen uit de schors van de kinaboom. Kinine werd voor het eerst ontdekt door inheemse volkeren in Zuid-Amerika en werd al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel medicijn tegen malaria en andere ziekten. Tijdens de 17e en 18e eeuw brachten Europese ontdekkingsreizigers kinine naar Europa, waar het al snel bekend stond om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

In de tijd van de Britse kolonisatie in India werd kinine gemengd met suiker en water om de bittere smaak te verzachten en een tonicwater te creëren dat malaria voorkwam. Deze "tonic water" werd populair bij Britse kolonisten en soldaten in de tropen en was de inspiratie voor moderne tonic zoals we die vandaag kennen.

Tonicwater evolueerde na verloop van tijd en werd uiteindelijk commercieel geproduceerd. In de 19e eeuw ontdekten apothekers en ondernemers dat het toevoegen van koolzuur aan kininewater resulteerde in een sprankelende en verfrissende drank. Zo ontstond tonic zoals we het nu kennen, met zijn karakteristieke bruisende eigenschappen.

In de 20e eeuw werd tonic populairder als een verfrissende drank op zichzelf. Het werd vaak geserveerd met een partje limoen of citroen om de bitterheid in balans te brengen. Echter, de grootste opkomst van tonic kwam toen het de basis werd voor de populaire Gin & Tonic.

Tonic variaties

Met de groeiende populariteit van tonic hebben producenten verschillende varianten en smaken ontwikkeld. Naast de klassieke tonic zijn er tegenwoordig ook light-tonic, elderflower, citrus en andere tonic smaken. Al deze verschillende smaken voegen nieuwe variaties en keuzes voor alle tonic liefhebbers.

Tonic is niet alleen een essentieel ingrediënt in cocktails zoals Gin & Tonic, maar het kan ook worden gebruikt als een verfrissende mixdrank. Het gaat goed samen met verschillende sterke dranken, zoals wodka, rum en tequila, en kan worden gecombineerd met vers fruit of kruiden voor een extra twist.

Bovendien is tonic een veelzijdige drank die ook puur kan worden genoten, met of zonder ijs, als een verfrissend en dorstlessend drankje op zichzelf.

Online Tonic kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw tonic snel in huis hebt.