Ciroc Vodka Ciroc Vodka

Over Ciroc

Ciroc is een revolutionaire vodka die van druiven gemaak wordt. Dat is uitzonderlijk en geniaal tegelijk, want meestal wordt er tarwe, rogge of gerst gebruikt. Dat betekent trouwens niet dat Ciroc naar druiven smaakt. Nee, Ciroc is een complexe vodka met subtiele citrusinvloeden, die bijvoorbeeld geweldig tot zijn recht komt in een Martini of andere klassieke cocktails. Er zijn veel verschillende smaken, van Apple tot Watermelon en Pineapple. Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid assortiment Ciroc tegen voordelige prijzen. Bestel nu snel jouw fles!

Bekijk alle Ciroc Vodka:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Ciroc en druiven

Frankrijk is wereldberoemd om distillaten zoals Cognac en Armagnac, dranken waarbij druiven de basis vormen. Het is dan eigenlijk ook geen verrassing dat de eerste vodka van druiven uit dat land komt. Ciroc is het geesteskind van Jean-Sebastian Robicquet. Hij groeide op in de Cognac-regio en speelde in wijngaarden. Al op vroege leeftijd plukte hij zelf druiven. Zijn voorouders waren pioniers in de wereld van cognac. Druiven zitten dan ook in zijn bloed.

Na een carrière in verkoop en marketing waarbij hij de hele wereld over vloog, verlangde Jean-Sebastian weer terug naar zijn geboortestreek. Hij wilde graag zelf iets maken en niet meer de producten van iemand anders verkopen. Cognac lag natuurlijk voor de hand. Maar dit was 1999 en cognac maakte destijds een crisis door. En dus kwam hij op het lumineuze idee om vodka van druiven te maken.

Hoe wordt Ciroc gemaakt?

Sommige van de druiven voor Ciroc groeien op flinke hoogte (meer dan 300 meter). Dit feit diende als inspiratie voor de naam, die een combinatie van twee Franse woorden is. Cime betekent 'top' en Roche betekent 'steen'. Dat laatste is een verwijzing naar de frisse, strakke smaak van de vodka.

Na het plukken ondergaan de druiven een koude maceratie. Dat zorgt voor een concentratie van de smaak, maar voorkomt ook dat sulfieten gebruikt hoeven te worden. De wijn wordt daarna naar de distilleerderij van Jean-Sebastian in Cognac vervoert. Daar wordt deze twee keer gedistilleerd in een kolom van 15 meter hoog. Dit distillaat wordt daarna geblend met neutrale alcohol (ook van druiven gemaakt). Daarna wordt er nog een keer gedistilleerd in koperen ketels.

Ciroc and Sean 'Diddy' Combs

Deze ‘Bad Boy for Life’ veroverde de wereld met zijn raps, maar werd schatrijk toen hij zich in vodka verdiepte: zijn vermogen wordt geschat op 825 miljoen dollar. Toen Sean Combs, beter bekend onder zijn artiestennaam P. Diddy, in 2007 betrokken raakte bij Ciroc, verkocht het Franse vodkamerk slechts 70.000 dozen per jaar. In 2011 was dat aantal al gestegen naar 1,4 miljoen! Tegenwoordig heeft Combs de volledige marketing van Ciroc in handen en ontvangt hij jaarlijks een groot aandeel van de winst. Mocht Ciroc ooit verkocht worden, dan levert dat Combs ook een lekker zakcentje op.

Voordelig Ciroc Vodka online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw fles Ciroc Vodka snel in huis hebt.