Añejo Tequila

Añejo tequila is bijzonder omdat hij één tot drie jaar in eiken vaten rijpt. In het Spaans betekent het woord "añejo" oud, wat een verwijzing is naar de rijpingstijd. Vanwege de eikenhouten rijping, vertonen Añejo tequila's vaak rijke smaken van vanille, kaneel, en/of zoete specerijen in de mond.

De lekkerste Añejo Tequila vind je bij Whisky.nl! Alle soorten en merken Añejo Tequila vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is añejo tequila?

Añejo tequila staat bekend als de premium tequila om van te genieten. Het langst gerijpt in eiken vaten, over het algemeen van een tot drie jaar, staat bekend om zijn diepe gouden tint. Añejo laat niet alleen de smaak van agave zien, maar brengt het smaakprofiel naar een geheel nieuw niveau. Zijdezacht en rijk met vanille, karamel, butterscotch en custard smaken, het voegt ook kleine bloemige noten en aanhoudend eikenhout dat een zachte en rustgevende tequila creëren die bedoeld is om netjes te worden genipt uit een goed gevormd tequila glas. Añejo functioneert ook zeer goed als een whisky vervanger in cocktails.

Extra añejo tequila

Extra añejo is het kroonjuweel onder de tequila's en verdient evenveel waardering en eerbied als een Cognac of een gewilde Schotse whisky. En, net als een goede Cognac of whisky, is de ambachtelijke complexiteit bedoeld om te worden geproefd door er van te nippen. De tijd en kosten die nodig zijn om een extra añejo te produceren zorgen ervoor dat dit de zeldzaamste categorie van tequila is, maar het is ook de meest creatieve en gevarieerde.

Extra añejo moet minstens drie jaar op hout rijpen, maar alles wat daarna komt in het productieproces wordt overgelaten aan het oordeel van de producent en de master distiller. Deze ruimte voor flexibiliteit en creativiteit heeft als resultaat een markt vol unieke en verzamelbare flessen.

Don Julio Ultima Reserva bijvoorbeeld is dan wel de nieuwste variant van Don Julio, maar er is 15 jaar aan gewerkt. Als nieuwste Extra Añejo van het merk is deze fles een zeer speciale tequila, gemaakt van de laatste agaveplanten die Don Julio González in 2006 met zijn familie plantte. Na de oogst en distillatie, is deze 36 maanden gerijpte Extra Añejo gerijpt in ex-bourbon Amerikaanse eiken vaten, en vervolgens (vrij ongebruikelijk) afgewerkt in Madeira wijnvaten uit Portugal.

Añejo tequila online bestellen

Nu is het alleen nog aan jou om te kiezen welke tequila je in huis wilt halen. We hebben veel keuze tegen scherpe prijzen. Weet je het al? Plaats dan een bestelling in onze webshop, dan zorgen wij dat je snel je favoriet in de drankkast hebt staan.