Over Glenfiddich

Glenfiddich is de populairste Schotse single malt whisky ter wereld. Iedere twee seconden wordt er wel ergens een fles van deze Speyside-whisky verkocht. Al sinds 1887 wordt in het kleine plaatsje Dufftown op traditionele wijze Glenfiddich gemaakt. Het is een heerlijke whisky die bij alle gelegenheden past. Doorzoek nu ons ruime assortiment en sla tegen een voordelige prijs je slag!

De whisky's van Glenfiddich:

Producten 1-13 van 34

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Vallei van het hert

Glenfiddich (de 'ch' spreek je uit als een zachte G) betekent vallei van het hert. Deze distilleerderij ligt dan ook in een mooie groene omgeving, naast zusterdistilleerderij Balvenie. Beide zijn eigendom van William Grant & Sons, een van de weinig overgebleven familiebedrijven in de Schotse whiskyindustrie. De meeste distilleerderijen zijn tegenwoordig in handen van grote multinationals.

Oprichter William Grant werd geboren in 1839. Nog voordat hij zelf als ondernemer aan de slag ging, werkte hij als manager van Mortlach. Deze roemruchte distilleerderij produceert tegenwoordig nog steeds heerlijke whisky. Maar Grant wilde per se eigen baas zijn. Dus richtte hij in 1887 Glenfiddich op, niet wetende dat zijn destijds bescheiden distilleerderij zou uitgroeien tot de populairste Schotse single malt.

Dé single malt pioniers

Tegenwoordig wordt single malt whisky gezien als dé ultieme drank. Dat is echter niet altijd zo geweest. Nog niet eens zo gek lang geleden werd er bijna geen single malt gedronken. Zelfs de grootste whiskyliefhebbers konden maar met moeite iets anders kopen dan de bekende blended whisky's, zoals Johnnie Walker of Chivas.

Tegenwoordig is het aanbod single malt whisky enorm. Dat hebben we voor een groot deel aan Glenfiddich te danken. Begin jaren '60 had William Grant & Sons een conflict over de aanlevering van graanwhisky voor hun eigen blends. Ze bouwden daarom niet alleen hun eigen graandistilleerderij, maar daardoor werd ook besloten om Glenfiddich steviger als single malt in de markt te zetten. Het was de eerste keer dat een Schotse single malt wereldwijd werd gepromoot. In 1969 opende de distilleerderij bovendien een bezoekerscentrum. Ook dat was nog nooit eerder vertoond.

Experimenteel en innovatief

Glenfiddich heeft een prachtige kernreeks met leeftijdsaanduiding, zoals de 12-, 15- en 18-jarige whisky's. Maar tegenwoordig is Glenfiddich er ook niet vies van om een beetje te experimenteren. Dat doen ze met hun zogenaamde Experimental Series.

Een van hun eerste innovatieve whisky's was de op biervaten gerijpte IPA. Maar ook de Winter Storm uit Canadese ijswijnvaten was erg opvallend en bijzonder lekker. Alle whisky's uit deze serie laten zien dat Glenfiddich niet alleen een prachtige, traditionele whiskyproducent is, maar ook eentje die niet stil is blijven staan.

Glenfiddich Whisky online kopen

Met Glenfiddich valt veel te beleven; dat is alleen al te zien aan het uitgebreide assortiment in onze webshop. Er is veel smaakvariatie dankzij het mooie werk van malt master Brian Kinsman. Wil jij proeven hoe goed deze whiskymeester zijn vak verstaat? Browse dan even door ons aanbod en kies jouw favoriet. Ook als je een cadeau zoekt kun je bij ons terecht: we hebben erg leuke geschenkverpakkingen!