Remy Martin CognacRemy Martin Cognac

Over Remy Martin

Rémy Martin is een Fine Champagne Cognac van geweldig kwaliteit. Samen met MartellHennessy en Courvoisier is het is een van de vier grote Cognac-huizen. Van die vier is het de enige die exclusief Fine Champagne Cognac maakt, wat maar aangeeft hoe hoog kwaliteit in het vaandel staat bij Rémy Martin. Bij Whisky.nl hebben we een mooi assortiment in onze webshop, zodat je eenvoudig online je bestelling kunt plaatsen.

Bekijk alle Remy Martin Fine Champagne Cognac:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Geschiedenis

Rémy Martin was oorspronkelijk een wijnboer en hij richtte zijn bedrijf in 1724 op. Dat is opzienbarend lang geleden, maar van de bekende Cognac-huizen is Martell zelfs nog negen jaar ouder. Familie stond centraal voor Rémy Martin. Generatie na generatie stond er iemand van de familie aan het hoofd van het bedrijf.

Elke generatie zette de passie van Rémy Martin voor Cognac voort, waarbij kwaliteit altijd de hoogste prioriteit had. Aan het eind van de 18e eeuw kocht de familie extra grond van hun buren, net buiten de stad Cognac. Door deze uitbreiding werd Rémy Martin toen al een van de grootste en meest vooraanstaande producenten van Cognac. Een van de belangrijkste succesproducten is Rémy Martin' Louis XIII Cognac, dat in 1874 voor het eerst gemaakt werd door Paul Emile Rémy Martin.

Tegenwoordig is het merk in handen van Rémy Cointreau, een samenwerking tussen Rémy Martin en Cointreau. Die samenwerking kwam mede tot stand vanwege het huwelijk tussen Genevieve Martin en Max Cointreau.

Is Rémy Martin Champagne?

Het simpele antwoord is nee. Maar een beetje uitleg is op zijn plaats. Waarom maakt Rémy Martin dan Fine Champagne Cognac? Daarvoor is wat achtergrondkennis van de Cognac-industrie nodig. Het distilleren van druiven mag overal ter wereld en in theorie kan er bijvoorbeeld in Californië een drank worden gemaakt die erg veel lijkt op Cognac. Maar alleen wanneer deze in de Franse Cognac-regio gemaakt is, mag die drank ook echt Cognac heten.

De Cognac-regio bestaat uit zes verschillende districten met elk hun eigen kenmerken. Deze kenmerken zijn grotendeels het gevolg van de verschillende bodemsoorten. Cognac die in de districten Grande Champagne of Petite Champagne gemaakt zijn, worden over het algemeen gezien als Cognac van de hoogste kwaliteit. Wanneer Cognac uit die beide districten wordt gecombineerd, spreekt men van Fine Champagne Cognac.

De toevoeging Champagne heeft dus niks met de bruisende wijn te maken, maar met het district waar de Cognac gemaakt is.

Rémy Martin online kopen

Het aanbod van Rémy Martin is uitgebreid en voor elke portemonnee is er wel iets moois te vinden, te beginnen met de Rémy Martin VS en VSOP. Voor wie extreme luxe wil ervaren, is er de Rémy Martin XO. Het klapstuk is de Louis XIII, een uberpremium Cognac gebaseerd op het recept van 150 jaar geleden.

Bekijk rustig het assortiment op Whisky.nl en plaats je bestelling wanneer je een keuze gemaakt hebt. Dan zorgen wij dat je jouw fles zo snel mogelijk in huis hebt.