Over Disaronno

Disaronno is een van de bekendste en meest gedronken likeuren ter wereld. Zo populair zelfs dat dit merk goed is voor meer dan de helft van de totale verkoop van amaretto. Hoewel ... mag Disaronno eigenlijk wel amaretto genoemd worden? Misschien stiekem eigenlijk wel niet. Deze likeur is onweerstaanbaar lekker, zowel in een cocktail als puur. Bij Whisky.nl hebben we een mooi assortiment en voordelige prijzen. Kijk of je een mooie aanbieding ziet en koop online jouw fles Disaronno.

Bekijk alle Disaronno Likeur:

Filteren
 

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Is Disaronno Amaretto?

De geschiedenis van Amaretto gaat helemaal terug tot de 16e eeuw. Volgens de overlevering reisde een student van Leonardo da Vinci naar het stadje Saronno in 1525. Daar schilderde hij de fresco's van een kerk, de Santa Maria della Grazie. Het model dat hij gebruikte voor zijn Madonna werd al snel zijn muse. Deze weduwe gaf de schilder een cadeau, wat de allereerste amaretto zou zijn geweest. Disaronno zou op dit bijzondere recept gebaseerd zijn.

Amaretto betekent zoiets als 'een beetje bitter'. Het is een unieke likeur met een amandelsmaak. Dus je zou denken dat deze smaak afkomstig is van echte amandelen. Maar dat hoeft dus helemaal niet het geval te zijn. De productie van amaretto is niet zo streng gereguleerd als bijvoorbeeld grappa. Disaronno mag dus ook amaretto genoemd worden, terwijl amandelen niet per se de hoofdrol spelen tijdens de productie.

De amandelsmaak van Disaronno is (deels) afkomstig van abrikozenpitten. Deze pitten geven een vergelijkbare smaak als amandel af. Overigens is het heel historisch verantwoord om amaretto op deze manier te maken. Het recept van de weduwe zou namelijk ook van abrikoos gebruik gemaakt hebben.

Disaronno cocktails

Disaronno is heerlijk met gewoon een paar blokjes ijs. Maar als je zin hebt in wat creativiteit, dan kun je de heerlijkste cocktails maken met Disaronno. Bijvoorbeeld een van deze twee heerlijke recepten.

  • Disaronno Sour: giet 50ml Disaronno, 25ml citroensap, 5ml suikersiroop en één eiwit in een shaker. Goed schudden met ijs en garneren met een citroenschijfje.
  • Disaronno Fizz: deze is heel eenvoudig in elkaar te draaien. Giet wat Disaronno in een glas met ijs. Pers het sap uit een citroen en vul dit aan met sodawater. Enjoy!

Koken met Disaronno

Amaretto kan heel goed in de keuken gebruikt worden. Als je zelf wel eens ijs maakt, dan is Disaronno als smaakmaker heel erg lekker. Disaronno wordt dan ook vaak in toetjes gebruikt. Een van de bekendste is Tiramisu, een populair Italiaanse dessert. Er zijn ook chefs die Disaronno voor hartige gerechten gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met vis of gevogelte.

Voordelig Disaronno online kopen

Ook zo'n trek gekregen in een glaasje Disaronno? Kijk dan eens welke jou het meest aanspreekt. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen, want je kunt ze ook gewoon allemaal in huis halen! Bij Whisky.nl hanteren we voordelige prijzen en zorgen we dat jouw bestelling snel bezorgd wordt.