Bombay GinBombay Gin

Over Bombay

Bombay Sapphire Gin laat het hart van menig ginliefhebber sneller kloppen. De blauwe fles wordt overal ter wereld herkend en het was een van de eerste premium gins op de markt. Tegenwoordig is Bombay Gin uitgegroeid tot een van de bestverkochte gins wereldwijd. Heerlijk in een Gin & Tonic of andere cocktails. Bij Whisky.nl hebben we een mooi assortiment, met bijvoorbeeld de klassieke Bombay SapphireBombay Sapphire East of Bombay Bramble. Bestel nu jouw favoriet!

Bekijk alle Gin van Bombay Gin:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Type Gin
 

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bombay's geschiedenis

Het verhaal van Bombay Sapphire begint in 1761 met Thomas Dakin. Nog maar 24 was Thomas toen hij een van de eerste grote distilleerderijen buiten Londen oprichtte. Aanvankelijk noemde hij zijn stooksel Warrington Gin, een verwijzing naar de locatie van de distilleerderij. Dankzij innovatieve distillatietechnieken won Warrington Gin snel aan bekendheid.

Pas in de jaren '50 van de vorige eeuw werd de naam Bombay Gin voor het eerst gebruikt voor de export naar de VS. Er werd destijds ingespeeld op de populariteit van de Martini, een cocktail die ook in de populaire serie 'Mad Men' een belangrijke rol speelde. Het is niet overdreven om te zeggen dat Bombay Gin daarna een grote rol speelde in de wederopstanding van gin. In de jaren '80 werd de blauwe fles geïntroduceerd. Het nieuwe recept deed de rest. Tegenwoordig is Gordon's de enige London Dry Gin die populairder is.

Hoe wordt Bombay Gin gemaakt?

Laverstroke Mill is de thuisbasis van Bombay Sapphire Gin, de distilleerderij waar deze heerlijke drank geproduceerd wordt. De smaak wordt bepaald door de zogenaamde botanicals: een combinatie van verschillende kruiden en specerijen. Jeneverbes staat centraal, maar in totaal worden er 10 verschillende botanical gebruikt voor het recept. Onder andere citroenschillen en amandelen uit Spanje, korianderzaad uit Marokko, zoethout uit China en paradijsgraan uit West-Afrika.

Tijdens het distilleren hangen deze botanicals in een mandje bovenin de distilleerketel. Als de ketel wordt verwarmd stijgen de alcoholdampen op en trekken die als het ware door de botanicals. Tijdens dat proces pikken ze de verschillende smaken van de botanicals op. Eigenlijk is het vergelijkbaar met het stomen van ingrediënten in plaats van deze te koken in heet water.

Via een condensor worden de alcoholdampen weer vloeibaar. Hoewel smaakvol, is het alcoholpercentage op dat punt nog veel te hoog. Daarom wordt water uit Lake Vyrnwy in Wales gebruikt om de uiteindelijke sterkte van 40% procent te bereiken.

Bombay Sapphire Gin online kopen

Heb je ook zo'n zin gekregen in een Gin & Tonic? Of misschien een andere lekkere cocktails zoals een Martini of een Negroni? Dan kun je nu een mooie stap zetten door Bombay Sapphire in huis te halen. Bekijk het uitgebreide assortiment op Whisky.nl en kies een van de opties. Onze prijzen zijn scherp en we bezorgen snel. Veel plezier!