Bacardi RumBacardi Rum

Bacardi Rum, alle soorten en Smaken kopen voor de beste prijs

Bacardi is met afstand de bekendste rum ter wereld. Sterker nog, Bacardi is bijna een op zichzelf staande drankcategorie. In 1862 richtte Don Facundo Bacardí Masso zijn distilleerderij op in Santiago de Cuba. Met de vleermuis als logo (het symbool voor geluk in Cuba) veroverde dit merk de wereld. Tegenwoordig heeft Bacardi tientallen producten om uit te kiezen. De Carta Blanca, een witte rum, kent iedereen wel. Maar er is nog zoveel meer moois te krijgen. Kijk nu voor een mooie aanbieding tussen ons uitgebreide assortiment.

Alle Bacardi Rum soorten en smaken:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
Regio
Type Rum
 

Producten 1-24 van 43

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De Geschiedenis van Bacardi

De geschiedenis van Bacardi rum begint in het beeldende Santiago de Cuba in 1862, toen de oprichter, Don Facundo Bacardi Massó, een revolutionaire en innovatieve rumdistillatie-onderneming begon die de drankcultuur voor altijd zou veranderen. Don Facundo, een Spaanse immigrant, begon zijn zoektocht naar een verfijnde rum die soepel en licht van smaak was, en die kon concurreren met de robuuste en scherpe rums die destijds in Cuba gangbaar waren.

In zijn zoektocht introduceerde Don Facundo een aantal baanbrekende technieken, waaronder het filteren van rum door houtskool en het gebruik van witte eikenhouten vaten voor rijping. Deze innovatieve methoden zorgden ervoor dat Bacardi rum een delicate en zachte smaak ontwikkelde, die snel populair werd onder de Cubanen. De originele Bacardi rum, bekend als de "Superior", werd al snel het paradepaardje van de distilleerderij. Het iconische vleermuislogo van Bacardi werd geïntroduceerd als eerbetoon aan de vleermuizen die boven de rumvaten in de distilleerderij leefden en een symbool werden van welvaart en geluk.

Na verloop van tijd groeide het succes van Bacardi rum verder en werd het ook internationaal erkend. In 1910, na jaren van politieke onrust en migratie, openden de familie Bacardi een distilleerderij in Puerto Rico, die uitgroeide tot een belangrijke productiefaciliteit buiten Cuba. Dit zorgde ervoor dat Bacardi rum wereldwijd beschikbaar werd en een van de meest bekende en gewaardeerde rummerken ter wereld werd. In de loop der jaren heeft Bacardi rum een rijke geschiedenis en traditie opgebouwd, die zijn weerspiegeld in een breed scala aan rumproducten, van witte en gouden tot donkere en premium rum.

Zo wordt Bacardi gemaakt

Het productieproces van Bacardi rum is een meesterlijk samenspel van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, traditionele methoden en innovatieve technieken. Al meer dan 150 jaar heeft Bacardi een reputatie opgebouwd als een van 's werelds meest gewaardeerde rummerken, en het geheim achter hun succes ligt in het nauwgezette proces van het maken van deze geliefde drank.

Het productieproces van Bacardi begint met de zorgvuldige selectie van de beste suikerriet, een van de belangrijkste ingrediënten van rum. De suikerrietstengels worden geoogst en verwerkt om suikerrietsap te verkrijgen, dat de basis vormt voor het fermentatieproces. Het suikerrietsap wordt onderworpen aan een fermentatieproces waarbij natuurlijke gisten worden toegevoegd om de suiker om te zetten in alcohol. Dit fermentatieproces kan enkele dagen duren en speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen van de unieke smaakprofielen van Bacardi rum.

Na de fermentatie wordt het verkregen alcoholmengsel gedestilleerd in kolommen. Dit destillatieproces, een meesterlijk ambacht dat de kunst van het behouden en balanceren van aroma's vereist, zorgt ervoor dat de pure en heldere alcohol wordt gescheiden van ongewenste stoffen.

Een essentiële stap in het productieproces van Bacardi rum is de rijping. De gedestilleerde alcohol wordt overgebracht naar witte eikenhouten vaten, waar het rijpingsproces begint. Tijdens deze periode ontwikkelt de rum zijn complexe smaakprofiel en karakter, terwijl het ook enkele van de subtiele tonen van het hout absorbeert.

Na het rijpingsproces worden verschillende rumsoorten zorgvuldig geselecteerd en geblend om de gewenste smaak en consistentie te bereiken. De meesterblenders van Bacardi hebben een uitzonderlijk talent voor het combineren van verschillende rumsoorten om een perfect uitgebalanceerd eindproduct te creëren. Om ervoor te zorgen dat de rum helder en zuiver is, ondergaat het mengsel een filtratieproces. Dit helpt bij het verwijderen van eventuele onzuiverheden en zorgt voor een kristalheldere en kwalitatief hoogwaardige drank.

Het productieproces eindigt met het bottelen van de rum in de iconische flessen van Bacardi. Elke fles Bacardi rum is het resultaat van de unieke expertise en passie van de meesterblenders en vakmensen van het merk.

Bacardi Rum Online Kopen

Bij Whisky.nl vind je een mooie selectie aan Bacardi. Nu is het alleen nog even een kwestie van een keuze maken, dan zorgen wij dat je snel aan je favoriete drankje zit. Bekijk het aanbod, plaats je bestelling en wij leveren snel jouw Bacardi rum.