Bacardi RumBacardi Rum

Over Bacardi

Bacardi is met afstand de bekendste rum ter wereld. Sterker nog, Bacardi is bijna een op zichzelf staande drankcategorie. In 1862 richtte Don Facundo Bacardí Masso zijn distilleerderij op in Santiago de Cuba. Met de vleermuis als logo (het symbool voor geluk in Cuba) veroverde dit merk de wereld. Tegenwoordig heeft Bacardi tientallen producten om uit te kiezen. De Carta Blanca, een witte rum, kent iedereen wel. Maar er is nog zoveel meer moois te krijgen. Kijk nu voor een mooie aanbieding tussen ons uitgebreide assortiment.

Bekijk alle Bacardi Rum:

Producten 1-24 van 35

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De geschiedenis van Bacardi

Toen Don Facundo zijn distilleerderij in het leven riep, had hij nooit durven dromen dat de hele wereld zijn rum zou drinken. Maar intussen zijn we vele generaties verder en zijn we met z'n allen nog steeds niet uitgekeken op deze van origine Cubaanse drank. Het bedrijf heeft in die ruim 150 jaar nogal wat meegemaakt.

Emilio, zoon van de oprichter, was een politiek activist die eind 19e eeuw een rol speelde in de strijd voor onafhankelijkheid van Spanje. Hij riskeerde zijn leven voor zijn vaderland, en werd meermaals gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Als beloning voor deze opofferingsgezindheid werd hij benoemd tot burgemeester van Santiago de Cuba.

Verbannen uit Cuba

In de jaren '20 van de vorige eeuw groeide Cuba uit tot een populaire bestemming voor Amerikanen. In de VS was de Drooglegging van kracht, en dus zochten Amerikanen hun heil op het kleine eiland. De familie Bacardi maakte in die periode naam met feesten die het hele weekend duurden.

Tijdens de Cubaanse revolutie van 1960 steunde de familie de rebellen, onder andere door geld te doneren. Toen de nieuwe machthebbers onder leiding van Fidel Castro toch niet het beste voor leken te hebben met het bedrijf, trokken ze die steun in. Castro legde daarom beslag op Bacardi, maar tegen die tijd waren belangrijke onderdelen van het bedrijf gelukkig al naar andere landen verhuisd.

Hoe wordt Bacardi gemaakt?

Tegenwoordig wordt Bacardi in Puerto Rico, Mexico en India gemaakt. En hoewel het moderne distilleerderijen zijn, wordt de rum nog steeds in grote lijnen volgens de recepten en productiemethoden van oprichter Don Facundo gemaakt. Het allerbelangrijkst is de giststam, La Levadura Bacardi, die verantwoordelijk is voor een groot deel van de smaak.

Het gros van de rum (ongeveer 85%) wordt in Puerto Rico geproduceerd. Daar staat de grootste distilleerderij van Bacardi aan de San Juan Bay. Deze Kathedraal van Rum is de meest indrukwekkende rumdistilleerderij ter wereld: er wordt iedere 24 uur meer dan 100.000 liter geproduceerd.

Hoe drink je Bacardi?

Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Het is immers jouw drank, dus je mag er mee doen wat je wilt. De Baco (Bacardi-cola) is helemaal ingeburgerd en eenvoudig om te maken. Vul een longdrinkglas met ijs, rum en koude cola. Klaar is kees! Niet alleen Bacardi's witte rum is daar heerlijk in, maar ook de Bacardi Spiced (voorheen de Oakheart).

Maar Bacardi heeft tegenwoordig een enorm uitgebreid assortiment, dus je hebt eindeloos veel mogelijkheden. Zo zijn er verschillende smaakjes (MangoPineappleLimon, enz.) die het allemaal goed doen in een mixdrankje of cocktail. Dan zijn er natuurlijk nog mooie, oude rums waar je echt eens even goed voor kunt gaan zitten.

Bacardi Rum online kopen

Nu is het alleen nog aan jou om te kiezen welke Bacardi je in huis wilt halen. We hebben veel keuze tegen scherpe prijzen. Weet je het al? Plaats dan een bestelling in onze webshop, dan zorgen wij dat je snel je favoriet in de drankkast hebt staan.