Koffielikeur

Koffielikeuren zijn gebaseerd op koffiebonen. Ze worden ook wel bonenlikeur genoemd. Er zijn natuurlijk ook likeuren op basis van andere bonen, zoals cacaobonen. Koffielikeuren zijn één van de populairste drankjes in Nederland.

Alle soorten en merken Koffielikeur vind je hieronder. Kijk rustig even rond en plaats online je bestelling!

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merk / Distilleerderij
Inhoud
Regio
 

23 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Koffielikeur Koffie LikeurKoffielikeur Koffie Likeur

De geschiedenis van Koffielikeur

De wortels van koffielikeur reiken diep in de geschiedenis, tot in de vroege jaren van de likeurproductie. Rond de 15e eeuw begonnen mensen te experimenteren met het mengen van koffie en alcohol, vaak als een creatieve manier om nieuwe smaken te ontdekken. Eén van de eerste voorbeelden was een drankje genaamd "kahveh kanunu," dat in het Ottomaanse Rijk werd genoten. Dit was een mix van koffie, kaneel en kruiden, verrijkt met een scheutje alcohol.

De 17e en 18e eeuw brachten de opkomst van koffiehuizen en de verspreiding van koffiecultuur met zich mee. Deze periode markeerde ook een belangrijk keerpunt voor koffielikeur, aangezien de technieken voor distillatie en likeurproductie verfijnd werden. In die tijd werden koffiebonen vaak toegevoegd aan likeurrecepten om een complexe smaakbeleving te creëren. Italië speelde een belangrijke rol in het populariseren van koffielikeuren, waarbij verschillende regionale variaties ontstonden.

Naarmate de wereld industrialiseerde en globaliseerde, nam de productie en distributie van koffielikeur toe. In de 20e eeuw werden enkele van de meest iconische en langlevende merken van koffie likeur geboren. Eén daarvan is Tia Maria, opgericht in Jamaica in de jaren 40, dat koffie, rum en vanille combineerde tot een heerlijke likeur. Kahlúa, een Mexicaanse koffie likeur, zag het daglicht in de jaren 30 en verwierf snel wereldwijde bekendheid. Deze merken droegen bij aan de groeiende populariteit van koffielikeur en brachten het naar nieuwe hoogten.

Populaire koffielikeur merken

  • Kahlúa: Een naam die synoniem is geworden met koffielikeur is Kahlúa. Dit Mexicaanse merk heeft zich al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw gevestigd als een van de meest geliefde koffielikeuren ter wereld. Kahlúa's unieke mix van Arabica koffiebonen, vanille en rum creëert een diep en zijdezacht smaakprofiel. Van klassieke cocktails zoals de "White Russian" tot innovatieve creaties, Kahlúa blijft een vaste favoriet voor wie op zoek is naar een sublieme koffielikeurervaring.
  • Tia Maria: De geschiedenis van Tia Maria gaat terug tot Jamaica in de jaren 40, waar de unieke mix van Jamaicaanse Blue Mountain-koffiebonen, premium rum en vanille resulteerde in een koffielikeur die de wereld veroverde. Tia Maria staat bekend om zijn gebalanceerde smaakprofiel met hints van karamel en chocolade, waardoor het een uitnodigende keuze is voor wie op zoek is naar een warme, complexe smaakbeleving.
  • Patrón XO Café: Voor degenen die op zoek zijn naar een pittige draai aan koffielikeur, biedt Patrón XO Café een opvallende keuze. Dit merk combineert de diepte van koffie met de scherpte van tequila, wat resulteert in een koffielikeur met een gedurfde en stimulerende smaak. De smaakprofielen van koffie en tequila vullen elkaar aan en creëren een unieke combinatie.

Online Koffielikeur kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw koffie likeur snel in huis hebt.