Whisky

Als je whisky (of whiskey) zoekt, dan is er geen betere webshop dan Whisky.nl. We hebben honderden verschillende soorten whisky's op voorraad. Niet alleen uit Schotland, maar ook uit Ierland, de Verenigde Staten, Japan, Nederland en nog veel meer landen. Je kunt kiezen uit een eindeloze hoeveelheid smaken, merken, stijlen en prijsklassen. Als je een scherpe prijs zoekt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Van Ardbeg en Jameson tot Jim Beam en Millstone, een goede whisky koop je online bij Whisky.nl.

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merk / Distilleerderij
Inhoud
Land
Categorie
 

Producten 1-24 van 2219

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een ruim assortiment whisky

Whisky bestaat uit slechts een paar ingrediënten. Toch is er bijna geen drank zo veelzijdig. Met water, granen en gist ben je er eigenlijk al. Daarna moet je het natuurlijk nog vakkundig distilleren en in een hoogwaardig eikenhoutenvat stoppen. En dan? Dan begint het lange wachten. Geduld is het sleutelwoord. Alle whisky's die je bij ons in de webshop kun kopen hebben dat productieproces gelukkig allang doorlopen. Ze staan te wachten op een enthousiaste liefhebber die de kurk uit de hals trekt! Sommige whisky's waren na een paar jaar houtrijping al helemaal af, terwijl anderen vele decennia geleden gedistilleerd zijn. Misschien zelfs wel voordat je geboren was.

Als je een liefhebber bent van single malt of blended whisky, dan kom je bij Whisky.nl aan je trekken. Ook beginnende whiskydrinkers kunnen met een gerust hart bij ons aankloppen. Je vindt hier allerlei whiskymerken: van de grote bekenden tot de kleine, ambachtelijke distilleerderijen. Met slechts een paar klikken reis je de hele wereld over. Whisky wordt immers allang niet meer alleen in Schotland gemaakt. Tegenwoordig is het een drank die overal geproduceerd wordt. Dus ook in Nederland en misschien zelfs wel bij jou in de regio.

Zo wordt whisky gemaakt

Distilleren is al een eeuwenoud ambacht dat via de Arabieren en Grieken zijn weg naar Europa vond. Ook in Nederland wordt al tijden gedistilleerd. Sterker nog, zo rond de 16e eeuw stonden we op dat vlak enorm hoog aangeschreven. Onze jenever ging de hele wereld over. Dat was ook zo'n beetje de periode waarin whisky tot wasdom kwam. De Schotten en Ieren vinden allebei dat ze whisky uitgevonden hebben. Er doen verschillende verhalen de ronde, maar de waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

Zoals gezegd kun je whisky dus al van slechts drie ingrediënten maken. Iedere distilleerderij heeft een eigen waterbron. De samenstelling van dat water (bijvoorbeeld de aanwezige mineralen) speelt een rol in de uiteindelijke smaak. Dat geldt ook voor de gebruikte granen. Whisky van gerst (single malt) smaakt heel anders dan whisky die van maïs of rogge gemaakt wordt. Zonder gist zouden we nergens zijn. Dit bijzondere ingrediënt zet namelijk de suikers in de granen om naar alcohol.

Dat omzetten van suiker naar alcohol gebeurt tijdens de fermentatie. Dit is een van de belangrijkste aspecten van het maken van whisky en staat aan de basis van bijna alle smaken die whisky zo'n geweldige drank maken. Aan het eind van de fermentatieperiode is er sprake van een zogenaamde wash. Dit is vergelijkbaar met bier, maar dan zonder hop. Het alcoholpercentage ligt op dat punt echter nog laag (ruim onder de 10 procent). Door te distilleren in koperen ketels wordt uiteindelijke een sterke alcoholische drank gemaakt. Twee keer distilleren is meestal genoeg, maar sommige distilleerderijen kiezen voor drievoudige distillatie. Dat laatste is vooral gangbaar in Ierland.

De laatste stap duurt ook meteen het langst: het rijpen in een vat. Vaten kunnen groot of klein zijn. Soms zijn het nieuwe vaten van eikenhout (bijvoorbeeld bij bourbon), maar regelmatig worden ook voormalige sherry- of wijnvaten gebruikt. Ieder soort vat zorgt vanzelfsprekend voor een andere smaak.

 

Jouw favoriete whisky

Er is ooit eens wetenschappelijk onderzocht dat er meer dan 400 aroma's in whisky te ontdekken zijn. Dat betekent dat er heel veel verschil kan zitten tussen twee verschillende whisky's. Dus hoe bepaal je nu welke whisky je in onze online webshop koopt? Misschien weet je al precies waar je naar op zoek bent. In dat geval vind je via onze uitstekende zoekfunctie snel wat je moet hebben. Zo niet, dan kun je in onze webshop handig je keuze filteren.

Je hebt ongetwijfeld een bepaald budget in gedachten, dus daar kun je vanzelfsprekend op selecteren. Misschien weet je ook al uit welke regio je een whisky wilt kopen. Is dat Amerika? Of toch liever Japan? Of Schotland natuurlijk! Daarna kun je zelfs nog op een specifieke distilleerderij of merk inzoomen. Over bijna alle populaire merken kunnen we je meer vertellen, zodat je altijd beslagen ten ijs komt.

Online whisky kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw whisky snel in huis hebt.