Absolut VodkaAbsolut Vodka

Over Absolut

Absolut Vodka is veel meer dan alleen een fles drank; het is een eerbetoon aan de langdurige wodka traditie van Zweden. Met zijn diepe wortels in dit Scandinavische land, belichaamt Absolut Vodka de geest van vakmanschap, toewijding en smaak. Deze opmerkelijke wodka heeft de tand des tijds doorstaan en heeft wereldwijd een blijvende indruk achtergelaten.

Bij Whisky.nl hebben we een groot assortiment en kun je Absolut voor een scherpe prijs in huis halen.

Bekijk alle Absolut Vodka:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Inhoud
 

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De oorsprong van Absolut

De geschiedenis van Absolut Vodka begon in 1879, toen Lars Olsson Smith de destillatietechniek perfectioneerde om een zuiverdere vorm van wodka te creëren. Deze innovatieve benadering was een keerpunt in de wodka-industrie en legde de basis voor wat later Absolut Vodka zou worden. De naam "Absolut" is afgeleid van "absolut renat brännvin," wat "absoluut zuivere wodka" betekent in het Zweeds. Het is een eerbetoon aan de ongeëvenaarde puurheid en kwaliteit waar het merk om bekend staat.

Absolut Vodka wordt geproduceerd in Åhus, een pittoresk stadje aan de zuidkust van Zweden. Hier, te midden van glooiende graanvelden en helder water, worden de ingrediënten gekozen die de basis vormen voor deze uitzonderlijke wodka. Het lokale wintergraan en het kristalheldere water uit een eigen diepe waterput spelen een cruciale rol bij het creëren van de kenmerkende smaak en zuiverheid van Absolut Vodka.

Het distillatieproces

Het productieproces van Absolut Vodka is doordrenkt van traditie en kennis die door de generaties heen is doorgegeven. De wintergraan wordt gemengd met water en gist, waarna het wordt gedistilleerd tot een zeer hoog alcoholpercentage. Vervolgens wordt deze basisalcohol gedistilleerd tot het gewenste niveau van zuiverheid. Het resultaat is een heldere, smaakneutrale alcoholbasis die het canvas vormt voor de creatie van Absolut.

Na de distillatie wordt de alcohol gemengd met zuiver water om de gewenste sterkte te bereiken. Wat Absolut vodka uniek maakt, is de toevoeging van een kleine hoeveelheid gedistilleerde wodka afkomstig van het vorige productieproces. Deze "taille" genoemd, voegt karakter en diepte toe aan de eindmix. Het resultaat is een wodka met een uitgebalanceerd smaakprofiel, ongeëvenaarde zuiverheid en een vleugje historische continuïteit.

Aboslut vodka online kopen

Bij Whisky.nl vind je een mooie selectie aan Absolut. Nu is het alleen nog even een kwestie van een keuze maken, dan zorgen wij dat je snel aan je favoriete drankje zit. Bekijk het aanbod, plaats je bestelling en wij leveren snel jouw Absolut wodka.