Belvedere VodkaBelvedere Vodka

Over Belvedere

Belvedere Vodka is een heerlijke vodka die in Polen gemaakt wordt. Deze vodkaproducent timmert al ruim een eeuw aan de weg. Tegenwoordig is het een van de beste premiumvodka's die je kunt kopen. Heerlijk in cocktails, maar ook puur komt Belvedere Vodka geweldig tot zijn recht. Bij Whisky.nl hebben we een ruim assortiment tegen voordelige prijzen. Misschien hebben we ook een mooie aanbieding! Bestellen doe je heel eenvoudig online, dan zorgen wij dat jouw fles Belvedere Vodka snel bezorgd wordt.

Bekijk alle Belvedere Vodka:

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
 

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Belvedere Vodka Lemon & Basil
Belvedere Vodka Blackberry & Lemongrass
Belvedere Vodka Pear & Ginger

De eeuwenoude traditie van Belvedere Vodka

Hoewel het merk Belvedere in 1993 opgericht werd, bestaat de Polmos Zyrardów-distilleerderij al meer dan 100 jaar. De distilleerderij ligt parallel aan de spoorlijn tussen Warschau en Wenen, die al sinds 1845 bestaat. De plek waar de distilleerderij zich bevindt, was destijds dan ook een belangrijke industriestad.

De twee oprichters en broers Dawid en Mejer Pines, verkochten de distilleerderij in 1932. Misschien wel omdat ze aanvoelden dat er verontrustende tijden te wachten stonden. Niet lang na de verkoop werd de distilleerderij compleet gemoderniseerd, waarmee het een van de technologisch geavanceerde distilleerderijen van Europa werd. De Tweede Wereldoorlog gooide echter roet in het eten.

Jarenlang was de Polmos Zyrardów-distilleerderij in handen van de staat. Toen het communisme ten einde kwam, zocht de distilleerderij naar een manier om zich te onderscheiden. Het resultaat was Belvedere Vodka, vernoemd naar Palac Belwederski, een paleis in Warschau.

Waar wordt Belvedere Vodka van gemaakt?

Voor Belvedere wordt een speciale roggesoort gebruikt, de zogenaamde Dańkowskie Gold. Die roggesoort wordt al jarenlang verbouwd en groeit perfect in de vruchtbare regio ten westen van Warschau. De vodka van Belvedere wordt exclusief van deze roggesoort gemaakt bij de Polmos Zyrardów-distilleerderij in Polen.

De eerste distillatie van de rogge vindt plaats bij een aantal plattelandsdistilleerderijen. Aan het einde van het communistische tijdperk waren er ongeveer 900 van dit soort distilleerderijen, maar nu zijn er nog maar zo'n zestig over. Deze distilleerderijen oogsten de Dańkowskie Gold in juli. Die wordt vervolgens opgeslagen en in de loop van het jaar gedistilleerd.

Uiteindelijk wordt dit eerste distillaat naar de Polmos Zyrardów-distilleerderij vervoert. Via een ingewikkeld proces wordt de vodka daar tot een zo'n puur mogelijke drank omgetoverd, maar wel eentje met het karakter van de bijzondere roggesoort. In totaal is Belvedere Vodka vier keer gedistilleerd.

Voordelig Belvedere Vodka online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favoriet gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je jouw Belvedere Vodka snel in huis hebt.