Cocktails

Wil je graag thuis aan de slag met het maken van cocktails? Of is het hoog tijd om je thuisbar aan te vullen met mixers, siropen, bitters of andere ingrediënten? Dan hoef je niet verder te kijken dan Whisky.nl. Even shoppen bij ons en je kunt thuis de meest geweldige cocktails in elkaar draaien. Alle barbenodigdheden hebben we bovendien op voorraad. Bij Whisky.nl hebben we een uitgebreid cocktailassortiment speciaal voor jou. We hanteren scherpe en voordelige prijzen. Bestellen is bovendien heel eenvoudig. Dus voor je het weet maak jij thuis de lekkerste Margarita, Cosmopolitan, Mint Julep of White Russian! Bekijk al onze Cocktail recepten

Producten 1-24 van 118

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is een cocktail?

De Dikke Van Dale is er heel kort over: een cocktail is volgens dit Nederlandse woordenboek een 'alcoholische mengdrank'. En dat klopt natuurlijk, maar achter die uitleg gaat wel iets meer schuil. Tegenwoordig wordt bijna ieder mixdrankje een cocktail genoemd, maar van oudsher werd die definitie iets strakker gehanteerd.

In 1806 verscheen het woord cocktail voor het eerst in The Balance and Columbian Repository. De uitleg was toen: "Een cocktail is een stimulerend drankje, gemaakt van een gedistilleerde drank, suiker, water en bitters." Tegenwoordig wordt dat nog steeds als de ideale samenstelling van een cocktail gezien.

Een andere, modernere uitleg van een cocktail is dat deze uit minimaal drie ingrediënten moet bestaan. Daarvan moeten er twee drinkbaar zijn en één alcohol bevatten. Dus een Gin & Tonic met eens schijfje limoen is een cocktail, maar een simpele Bacardi-Cola niet.

Verschillende soorten cocktails

In de cocktailwereld wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten cocktails. Bartenders heb je misschien wel eens over sours, fizzes, punches of Old-Fashioneds horen praten. Door beter te begrijpen wat het verschil is tussen bepaalde cocktails, verbeter je jouw cocktailskills! Hieronder bespreken we kort een aantal van de belangrijkste categorieën.

  • Sours: het sap van een citrusvrucht speelt een grote rol. Een sour cocktail moet op z'n minst een beetje zuur zijn. Deze schud je ook meestal in een cocktailshaker. Vers vruchtensap is van groot belang. De Sidecar, Margarita, Cosmopolitan en Daiquiri vallen bijvoorbeeld onder deze categorie.
  • Fizz of Collins: onder deze categorie valt alles met koolzuur. Denk bijvoorbeeld aan highballs, Champagne cocktails, een Collins of een Mule. Dit soort drankjes zijn vaak heel eenvoudig en verfrissend. Als je een van de bekende dranken (whisky, rum, gin) en bijvoorbeeld ginger beer of tonic in huis hebt, dan ben je al een heel eind. Voeg er nog een citroen of limoen aan toe en je hebt een heerlijke Fizz of Collins.
  • Old-Fashioned: dit zijn de cocktails die vaak in en tumblerglas geserveerd worden. Meestal is het een sterke drank met wat zoets en een bitter. Dat zoete kan van suiker komen, maar ook van een zoete likeur. Een Old-Fashioned wordt vaak met whisky gemaakt, maar tegenwoordig zie je dat bartenders steeds meer met andere dranken experimenteren.
  • Three-parters: dit soort cocktails zijn erg boozy, want elk van de drie ingrediënten bevat alcohol. Denk bijvoorbeeld aan een originele Martini (met bitters), Manhattan, Negroni of Roby Roy.

Zelf cocktails maken

Als je de eerste keer een cocktail wilt maken, kan dat best intimiderend zijn. Maar zo moeilijk is het helemaal niet! Zorg dat je aan de volgende dingen denkt en voor je het weet maak je zelf de lekkerste cocktails.

  1. Drank: heel belangrijk natuurlijk! Als je rum, vodka, gin, triple sec en whisky in huis hebt, dan kom je een heel eind. Je hoeft geen dure dranken te kopen, maar ga ook niet voor de goedkoopste opties. De kwaliteit van de ingrediënten heeft immers invloed op de kwaliteit van je cocktail, net als wanneer je een gerecht kookt.
  2. Bar Tools: zonder het juiste gereedschap kun je geen cocktail maken. Denk bijvoorbeeld aan een shaker, strainer, barmaatje, muddler en een barlepel.
  3. Glazen: welk glas past bij de cocktails die je wilt maken? Je hebt martiniglazen, coupes, tumblers, longdrinks en nog veel meer. Je hoeft niet alles te kopen, maar een mooi glas maakt de drinkervaring wel een stuk beter.
  4. Smaakmakers: dat zijn bijvoorbeeld fruit en siropen. Een siroop kun je zelf maken, maar je kunt deze ook gewoon meebestellen in onze webshop.

Bar tools en cocktailingrediënten online kopen

Met het grote aanbod van Whisky.nl slaag je altijd. Neem rustig de tijd om in onze webshop te winkelen en profiteer van onze voordelige prijzen. Wanneer je jouw favorieten gevonden hebt, is het een koud kunstje om te bestellen. Wij zorgen natuurlijk dat je alles om zelf cocktails te maken snel in huis hebt.